Last news in Fakti

12 Април, 2024 18:34 1 145 0

Шаби Алонсо: Искаме титлата още в неделя, готов съм за душ с бира

  • шаби алонсо-
  • байер леверкузен-
  • бундеслига

Мениджърът на Байер Леверкузен настоява играчите му да са концентрирани и съсредоточени, за да има какво да празнуват

Шаби Алонсо: Искаме титлата още в неделя, готов съм за душ с бира - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Да не мислят много за това, което ще се случи след мача". Такъв съвет даде треньорът на Байер Леверкузен Шаби Алонсо на футболистите си, които може ди са на 90 минути от първи историческа шампионска титла в 120-годишната история на клуба, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Все още без загуба в 42 мача през сезона тимът от Леверкузен приема Вердер Бремен в неделя от 18:30 часа в 29-ия кръг на Бундеслигата и при победа ще бъдат недостижими на върха.

"Отборът е концентриран, съсредоточен. Имам им доверие и ако направим това, ще имаме за какво да празнуваме. Но има 90 минути игра за тази победа", обясни испанецът по време на пресконференцията си.

42-годишният Шаби Алонсо вече познава тази ситуация като играч, когато е трябвало да речели титли с Реал Мадрид и Байерн Мюнхен. "Да не мислиш много за това, което ще се случи после", посъветва той играчите.

"За късмет това не е единствената ни възможност да спечелим. Но, разбира се, искаме да спечелим още в неделя. Да празнуваме титла у дома с феновете ще бъде хубаво", пожела си той.

Технически Байер Леверкузен може да бъде шампион още в събота пред телевизора, ако Байерн Мюнхен загуби у дома от борещия се да не изпадне Кьолн и ако Щутгарт падне от Айнтрахт Франкфурт.

"Това ще бъде много голяма изненада. Ако трябва да бъда честен, предпочитам да спечелим титлата на терена след наша победа", заяви треньорът.

Усмихнатият Шаби Алонсо отговори на майчиния си език на въпросите на испанските журналисти, дошли да отразят триумфа му, а след това преведе всичко на немски.

Той отказа да говори за евентуални празненства, но призна, че е "готов" за традиционния душ с бира, който играчите на шампиона в Германия устройват на треньора си след последния съдийски сигнал.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА