Last news in Fakti

15 Април, 2024 09:18 1 091 8

Ел Маестро остана в историята на ЦСКА

  • нестор ел маестро-
  • цска-
  • футбол-
  • история

Той се превърна в чужденеца с най-много мачове начело на тима - общо 59 във всички турнири

Ел Маестро остана в историята на ЦСКА - 1
Снимка: БГНЕС

Вторият престой на Нестор Ел Маестро в ЦСКА приключи. За разлика от сезон 2018/19 обаче сега той успя да се задържи на поста и след зимната пауза. Това му позволи да се превърне в чужденеца с най-много мачове начело на тима - общо 59 във всички турнири. Той задмина досегашния лидер Миодраг Йешич, който бе с 53 (51 при първия му престой и 2 при втория). Ел Маестро има и най-много победи - 40, при 38 за отстранилия Байер (Леверкузен) вече покоен наставник, който обаче е с по-добри показатели, що се отнася до успехите средно на мач.

Нестор Ел Маестро записа общо 31 мача при втория си престой начело на ЦСКА, в които стигна до 20 победи, 5 равенства и 6 поражения. Нито през есента на 2018 година, нито сега успя да спечели срещу основния конкурент Лудогорец. Тогава имаше равенство и загуба, а сега допусна две поражения - 0:3 на "Хювефарма Арена" и 0:1 в последния мач на "Българска армия" преди започналата вече реконструкция на съоръжението.

Сърбинът успя да изведе ЦСКА до полуфиналната фаза за Купата на България, но тотално се провали в борбата за шампионската титла и логично напуска Борисовата градина.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цска

    4 5 Отговор
    Любо
  • 2 Град Козлодуй

    2 2 Отговор
    Рисковете на Професията
  • 3 да де

    3 2 Отговор
    Единствения отбор който настъпи мотиката по два пъти първия път с добрия вълк Лупи, сега с измисления ел маестро.

    Коментиран от #5

  • 4 лекуващ лекар

    2 2 Отговор
    Ако не ИЗХВЪРЛЯТ и черните еничери, ЦСКА няма да има каквото и да е бъдеще !!!
  • 5 Някой

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "да де":

    За мотиката си имаше поговорка. Отишли Винету, Олд Шетърхенд и нашия човек на полянка. По едно време Винету отива в близката горичка, чува се туп и се връща с едно посинено око. После отива Олд Шетърхенд до близката горичка и се чува туп и се връща и той с едно посинено око. Отива нашият човек и се чува туп-туп и се връща с 2 посинени очи. Винету учудено пита: Нима белият брат настъпи 2 пъти мотиката?
  • 6 ЛУД УМОРА НЯМА - САМО СЕ ПОТИ

    1 2 Отговор
    Човекът, Нестор Ел Чирако Втори - най-скъпият бездарник във футбола, сменил името и родината си, застреля ЦСКА срещу рекордните 30 000 евро на месец, без да му мигне окото !!! Това прави 240 000 евро за осем месеца!!!
  • 7 Жа омра

    1 2 Отговор
    Всъщност, ако се замислите, по-скъп бездарник от този няма да намерите не само у нас, а вероятно и на целия Балкански полуостров. Кои ли ще са следващите балами, които ще го поканят за треньор?!!!
  • 8 Месията

    1 1 Отговор
    Както ВИНАГИ съм казвал : ЧЕ ЛОШИ ХОРА НЯМА, ЛОШИ СА ТЕЗИ КОИТО ГИ ТЪРПЯТ !!!