Last news in Fakti

15 Април, 2024 09:53 1 244 5

Левски с исторически антирекорд

  • левски-
  • антирекорд-
  • футбол

За първи път в своето почти 110-годишно съществуване „сините“ получиха 10 гола в три поредни мача

Левски с исторически антирекорд - 1
Снимка: БГНЕС

Загубата с 1:3 като гост на Черно море в събота донесе невиждан резил в историята на Левски. За първи път в своето почти 110-годишно съществуване „сините“ получиха 10 гола в три поредни мача.

Преди поражението от „моряците“ тимът на Николай Костов беше разбит от Лудогорец с 1:5 и загуби вечното дерби срещу ЦСКА с 0:2.

До момента Левски имаше най-много девет получени попадения в рамките на три поредни срещи. През сезон 1985/86 „сините“ търпят една от най-срамните си домакински загуби – 3:6 от Ботев (Враца) на „Герена“, а след това губят с 1:3 от ЦСКА. Между тези две срещи е направено нулево равенство с Локомотив (София).

В края на сезон 1961/62 Левски също получава девет гола в поредни мачове. Това се случва в последните два двубоя от шампионата. Тогава „сините“ печелят с 6:3 срещу ЦСКА, а в заключителната си за сезона среща отстъпват с катастрофалното 1:6 като домакин на Ботев (Пловдив).

Последният случай, в който Левски имаше три поредни загуби в първенството, е от началото на сезон 2021/22. Тогава бяха регистрирани поражения от Славия (1:2), Ботев Враца (0:2) и Арда (0:2).


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така ще е

    7 1 Отговор
    Като се купуват дребни футболисти на кило със съмнителни способности
  • 2 Ромето Тусев

    7 2 Отговор
    Футболистите на Лески посвещават своя антирекорд на вярната си публика и обещават още много антирекорди! Честито!
  • 3 СОФИЯ ЗАПАД

    2 3 Отговор
    ОСТАВКАААА РАЕВ ,КОЛЬО КАЖИ СИ
  • 4 Левски 1914

    2 3 Отговор
    Най важното е че ЛЕВСКИ си запази името, а цска ФАЛИРА.
  • 5 Стилян

    2 2 Отговор
    По-хубаво е Раев.За фалирал обор Уефски