Last news in Fakti

15 Април, 2024 10:44 1 739 1

Станимир Стоилов: Лудогорец може да има истински европейски стадион, всичко друго е тотално демоде

  • станимир стоилов-
  • левски-
  • футбол-
  • стадиони-
  • лудогорец

Не може в Турция да има градове поне с два стадиона, има и такива с три, а в България да няма 7-8 нови стадиона. Това е престъпление!

Станимир Стоилов: Лудогорец може да има истински европейски стадион, всичко друго е тотално демоде - 1
Снимка:

Бившият треньор на Левски и настоящ на турския Гьозтепе - Станимир Стоилов, заяви пред "Мач Телеграф", че, ако Лудогорец реализира последните си планове за стадион "Хювефарма Арена", това ще бъде единственият стадион в България, които прилича на нормално европейско съоръжение.

"Не може в Турция да има градове поне с два стадиона, има и такива с три, а в България да няма 7-8 нови стадиона. Това е престъпление! Стадионът на Ботев е направен като по трудово обучение. Стадионът е демодирал. Стадионът е красив, радвам му се, но е направен по деноминиран модел. Бе проектиран по мое време и приличаше много на този на Спарта Прага, но ние го побългарихме, за да излезе по-евтино.

На Локомотив същата работа. Ще направим стадион, който го е имало в Англия преди 50 години. Ако Лудогорец си реализира последните планове за стадиона, той ще бъде единственият, който прилича на нормално европейско съоръжение. Всичко друго е тотално демоде. Ние даже новите стадиони ги правим демодирани, а всички се правят, че не го виждаме. После се чудим защо не ни достигат критериите.

Аз ще съм най-щастливият човек, ако Левски успее да направи нов стадион. Отдавна съм казал, че след изчистването на дълга към НАП това трябва да бъде цел №1 пред Левски.

Без стадион нямаш бъдеще. Говоря за европейски стадион, който смятам, че Левски ще построи. Дали сега или след години, това ще стане. Няма накъде.

ЦСКА щом събориха стадиона, смятам, че ще направят новия", сподели Стоилов.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм

    5 0 Отговор
    Говори за броя на стадионите в чужбина и "престъплението" в България да има малко стадиони?? Мъри, кажи за броя на публиката по време на футболен мач. Трябват ли ни театри ако няма зрители. Ще задължаваме училищата да продават футболни билети и насила да водят ученици по стадионите? Махнете чужденците, повишетекачеството на играта и развитие детско юношеските школи.