Last news in Fakti

15 Април, 2024 22:00 888 1

Лудогорец се откъсна с 11 точки на върха след победа над Арда

  • лудогорец-
  • арда-
  • футбол

Разградчани преодоляха с 2:0 гостите от Кърджали

Лудогорец победи Арда у дома с 2:0 в последния мач от 29-ия кръг на efbet Лига, предаде Топспорт.

С успеха разградчани се откъснаха на 11 точки пред втория Черно море и 12 пред ЦСКА, а всичко това е само кръг преди края на редовния сезон и навлизането в плейофите, където отборите в топ 6 ще изиграят по още един мач помежду си.

Двубоят не започна добре за Лудогорец, а до 14-та минута гостите удариха две греди чрез Боби Цонев и Станислав Иванов. След това обаче домакините наложиха волята си и с голове на Квадво Дуа (30') и Якуб Пьотровски (42') стигнаха до крайния успех. Арда доигра двубоя с човек по-малко, след като Христо Митев беше изгонен с директен червен картон в началото на второто полувреме.

Арда се намира на 9-та позиция с 39 точки, а Лудогорец е лидер със своите 72 пункта. В последния кръг от редовния сезон разградчани ще гостуват на Хебър, а Арда ще бъде домакин на ЦСКА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    1 0 Отговор
    Честито