Last news in Fakti

16 Април, 2024 23:59 1 636 9

ПСЖ е на 1/2-финалите на Шампионската лига след страхотен обрат срещу Барселона

  • псж-
  • барселона-
  • футбол-
  • шампионска лига

Парижани сразиха каталунците с 4:1 на "Монтжуик" и продължават напред, след като загубиха първата среща с 2:3

ПСЖ е на 1/2-финалите на Шампионската лига след страхотен обрат срещу Барселона - 1

Пари Сен Жермен постигна знаменит обрат срещу Барселона и успя да се класира за полуфиналите в Шампионска лига. Парижани сразиха каталунците с 4:1 на "Монтжуик" и продължават напред, след като загубиха първата среща с 2:3. Двубоят в каталунската столица започна страхотно за домакините, които поведоха с гол на Рафиня в 12-ата минута. В 29-ата Роналд Араухо получи директен червен картон и с това даде тон за обрата на парижани. В 39-ата минута Усман Дембеле изравни, а в началото на втората част Витиня вкара за 1:2. В 61-ата минута Килиан Мбапе беше точен от дузпа, а отново той оформи крайния резултат в 89-ата минута.

В полуфиналите съперник на френския шампион ще бъде Борусия Дортмунд, който елиминира Атлетико Мадрид.

ПСЖ започна по-добре срещата. Възпитаниците на Луис Енрике пресираха високо своя съперник, който изпитваше затруднения при изнасянето на топката. В 3-ата минута удар на Брадли Баркола беше блокиран от защитник. Малко след това Роналд Араухо сбърка, но Пау Кубарси успя да изпревари Усман Дембеле и да предотврати сериозна опасност пред Марк-Андре тер Стеген.

В първата си по-сериозна атака в мача Барселона поведе. Роналд Араухо подаде към Ламин Ямал отдясно в 12-ата минута. 16-годишният суперталант се справи с лекота с Нуно Мендеш, навлезе в наказателното поле и подаде към Рафиня, който изпревари Ашраф Хакими и от няколко метра прати топката във вратата.

В 20-ата минута Рафиня проби отляво и центрира. Маркиньос не успя да изчисти добре топката, която се озова в Роберт Левандовски. Полякът отправи удар десетина метра, но високо над вратата. Седем минути по-късно Килиан Мбапе се включи от втора позиция и засече подаване на Фабиан Руис, но Тер Стеген успя да избие в корнер. След неговото изпълнение Мбапе отправи удар с глава, но Жул Кунде успя да избие с глава.

В 29-ата минута Барселона остана с човек по-малко. Брадли Баркола получи извеждащ пас и успя да се измъкне от Роналд Араухо. Фланговият нападател беше повален от уругваеца на границата на наказателното поле, а главният рефер Ищван Ковач изгони футболиста на домакините, който беше последен в отбрана. От последвалия пряк свободен удар Усман Дембеле прати топката над вратата. Шави Ернандес реагира на изгонването на Араухо и пусна в игра Иниго Мартинес, който замени Ламин Ямал.

ПСЖ се възползва от численото си преимущество и изравни в 39-ата минута. Витиня намери Баркола отляво. Крилото навлезе навътре и отправи остро центриране. Мбапе се размина с топката, която стигна до Дембеле на далечната греда. Фланговият футболист изпревари Жоао Кансело и със силен удар от малък ъгъл не остави шансове на вратаря за 1:1.

Най-добрият в редиците на гостите през първото полувреме Баркола отново създаде проблеми на защитата на Барселона. Нападателят проби отляво, финтира Кунде и опита удар от трудна позиция, който премина покрай вратата.В продължението на първата част Дембеле отправи удар от малък ъгъл след центриране на далечната греда, но топката премина на сантиметри от гредата.

В началото на втората част Хакими отправи силен удар от далечна дистанция. Получи се рикошет, който затрудни Тер Стеген, но все пак германецът успя да се справи и изби в корнер. В 52-ата минута Фабиан Руси пропусна да изравни общия резултат. Мбапе пусна подаване към испанския халф в наказателното поле. Руис шутира по диагонала, като топката премина опасно покрай вратата.

Натискът на френския тим в началото на втората част даде резултат в 54-ата минута. Витиня получи напълно необезпокояван на около 20 метра от вратата. Португалецът отправи страхотен удар в долния десен ъгъл - 1:2.

Почти веднага след това Барселона можеше да изравни. Илкай Гюндоган овладя в наказателното поле и отправи силен шут, който срещна гредата от външната страна. В 56-ата минута Шави изпусна нервите си и беше изгонен.

В 59-ата минута ПСЖ получи дузпа. Дембеле изпревари Кансело в наказателното поле, а португалецът се хвърли на шпагат и подкоси своя съперник. Ковач веднага посочи бялата точка. Зад топката застана Мбапе, който със силен удар в горния десен ъгъл вкара за 1:3.

В 64-ата минута Гюндоган навлезе в наказателното поле и падна след съприкосновение с Витиня и Маркиньос. Главният рефер обаче даде сигнал играта да продължи. Това вбеси треньора на вратарите на Барса, който също беше изгонен.

Девет минути след това Барселона лесно стигна до възможност за гол. Левандовски напредна с топката и отправи коварен удар от около 15-тина метра. Донарума успя да избие, а Маркиньос изпревари Феран Торес, който беше готов да направи добавка.

Малко след това Рафиня се измъкна от двама футболисти на ПСЖ. Бразилецът отправи удар с левия крак от малък ъгъл, но прати топката покрай вратата. В 89-ата минута Рафиня опита да изненада Донарума, който се справи.

Последва мълниеносна контраатака на ПСЖ, която завърши с четвърти гол във вратата на Тер Стеген. Мбапе напредна на скорост, озова се сам срещу вратаря и нанесе удар, но германецът спаси с крак. Топката се озова в Марко Асенсио, чийто шут Тер Стеген също спаси. Кунде обаче не успя да изчисти топката, като я прати в тялото на Фермин Лопес, след което кълбото се озова в Мбапе и нападателят от няколко метра този път не сбърка - 1:4.

В третата минута на добавеното време Мбапе опита да оформи своя хеттрик, но Тер Стеген отрази удара му от далечна дистанция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шарли Ебдо

    4 7 Отговор
    Страхотно,честито!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 УАААААХАХА

    7 5 Отговор
    КО станауа ББарсаааа... !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Локо-Сф

    6 3 Отговор
    Не ,че Араухо наруши правилата Парите на ПСЖ бяха много повече и Барса много преди мачът е било решено да е посечена!Жалко,но истинският футбол умира успешно!
  • 6 Локо-Сф

    3 2 Отговор
    Корекция моля.Да се чете-не че Араухо не наруши правилата.УмишленоФУФА съсече Барса!
  • 7 Верно си кокошка

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кокошката🐔🐔🐔":

    И също толкова умна…
  • 8 БарЦилона

    1 2 Отговор
    Въздухарчета головодни. Разпраха ви г.... А, съдията си беше изключително добър.
  • 9 Роко

    4 0 Отговор
    БДЖ са изкуствен отбор от африкански маймуунни! Който се радва на тяхната подарена от съдията победа е тотален кррретен ! И токсичен бокклУкк ! Как може да подкрепяш тези гррозни черни орангуутани…. Съдията си изигра ролята да отреже главата на Барса …. Това нарушение при Мадрид дори не се свири ….