Last news in Fakti

19 Април, 2024 10:31 1 572 6

Разясниха защо не изгониха Емилиано Мартинес, въпреки двата жълти картона

  • емилиано мартинес-
  • футбол-
  • лигата на конференциите-
  • лил-
  • астън вила

Срещата предложи много емоции, а двата тима не успяха да решат спора помежду си в редовното време и продълженията, за да се стигне до дузпи, при които вратарят Емилиано Мартинес се превърна в герой за бирмингамци

Разясниха защо не изгониха Емилиано Мартинес, въпреки двата жълти картона - 1
Снимка: БГНЕС

На много любопитен момент станаха свидетели зрителите на четвъртфиналния сблъсък от Лига на конференциите между отборите на френския Лил и Астън Вила. Срещата предложи много емоции, а двата тима не успяха да решат спора помежду си в редовното време и продълженията, за да се стигне до дузпи, при които вратарят Емилиано Мартинес се превърна в герой за бирмингамци.

Аржентинецът спаси два от наказателните удари, за да прати своя тим към полуфиналите в надпреварата.

Мартинес обаче за пореден път, освен с таланта си, напомни за себе си и с поведението си на терена. При една от спасените дузпи вратарят се опита да дразни феновете на домакините, слагайки палец на устата си, приканвайки ги да мълчат.

Това бе достатъчно за главния рефер да му покаже жълт картон, който бе негов втори в мача. Преди това той бе официално предупреден за бавене на играта. И когато всички очакваха той да бъде изгонен, това не се случи.

Малко познато правило от правилника на ФИФА гласи, че наказателните картони в редовното време и продълженията се анулират при изпълнението на дузпи. Именно заради това, Мартинес остана на терена и се превърна в герой за своите, изигравайки основна роля за класирането на Астън Вила на полуфиналите. Англичаните достигнаха до европейски полуфинал за първи път от 1982 година насам.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обективно

    4 0 Отговор
    Невероятен вратар.Голяма заслуга има при спечелването на световната купа.
  • 2 Каледония

    5 1 Отговор
    Да, като вратар е много добър, но като манталитет и поведение е пълен м.а.н.г.а.л.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.