Last news in Fakti

21 Април, 2024 11:46 799 5

Жирона взе първа квота за евротурнирите в историята си

  • жирона-
  • испания-
  • квота-
  • евротурнири

Тимът постигна домакински успех над Кадис

Жирона взе първа квота за евротурнирите в историята си - 1
Снимка: БГНЕС

Сензацията в испанското първенство Жирона си осигури за първи път квота за участие в европейските клубни турнири, след като в мача от 32-ия кръг срази Кадис с 4:1. С успеха каталонският тим събира 68 точки и държи здраво третото място.

Този резултат и при оставащи шест кръга до края на първенството в Примера дивисион означава, че Жирона ще има най-малкото квота за Лигата на Конференциите, откъдето няма как да бъдат изместени. Кадис пък е първи под чертата на изпадащите с 25 точки, на 6 след Селта (Виго) и Майорка, които са първи над тях.

Отборът на Жирона взе инициативата в срещата от самото начало и поведе рано в резултата, като Ерик Гарсия откри в 9-ата минута. Иван Мартин удвои в 22-ата след подаване на Мигел Гутиерес.

Украинският голмайстор на първенството Артьом Довбик увеличи на 3:0 в 71-ата минута след нова асистенция на Мигел Гутиерес, отбелязвайки своето 18-о попадение от началото на сезона. Гонсало Еѝскаланте върна един гол за гостите от Андалусия в 81-ата минута.

Крайното 4:1 обаче беше оформено от резервата Кристиан Португес-Порту след самостоятелен пробив в следващата атака.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герен

    3 0 Отговор
    БРАВО. ХАРЕСВА МИ ТОЗИ ОТБОР. ДАНО ВЛЕЗНАТ И В ШАМПИОНСКА ЛИГА.
  • 2 Стратег

    0 0 Отговор
    Заради Сити май няма да ги пуснат в Шл а в ЛЕ. Имат един собственик.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.