Last news in Fakti

21 Април, 2024 19:47 735 2

Ботев (Пд) разби Локо (Сф) в „Надежда“

  • локомотив софия-
  • ботев пловдив-
  • надежда

Дилан Мертенс и Уме Емануел вкараха по два гола

Ботев (Пд) разби Локо (Сф) в „Надежда“ - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Ботев (Пд) надигра с категоричното 4:0 Локомотив 1926 (София) като гост и се изкачи на седмо място в генералното класиране на efbet Лига, измествайки от тази позиция ЦСКА 1948. "Канарчетата" завършват редовния сезон с 44 точки и една повече от "червените", като двата отбора ще се срещнат и в плейофите за определяне на кандидат за Лига на конференциите, предава БТА.

Ботев тръгна по-агресивно от домакините си в мача и само в първите шест минути Самюел Акере и Дилан Мертенс пропуснаха добри положения, но Уме Емануел поправи грешките им в 19-ата. Той получи топката от Контантинос Балоянис на около 6 метра от вратата и преодоля Александър Любенов за 1:0. Уме записа второто си попадение в 42-та минута, когато получи извеждащ пас от Акере и отново не остави шанс на вратаря, давайки на "канарчетата" два гола аванс на почивката.

Полувремето бе белязано от скандал, след като фенове на Локомотив започнаха да обиждат треньора и ръководството, заради което срещу тях бе изпратена охранителната фирма на мача. Вицепрезидентът Валентин Николов не успя да предотврати спречкването и голяма част от феновете на Локо си тръгнаха от стадиона.

Лошото настроение в на домакините в "Надежда" даде своето отражение и Ботев бързо стигна до нови два гола. Дилан Мертенс се разписа в 65-ата минута с удар, отклонил се от горната греда, а само три по-късно нидерландецът наниза второ попадение.

Мачове от 30-ия кръг на efbet Лига
Крумовград – Славия 2:0
Ботев (Вр) – Етър 2:0
Пирин (Бл) - Черно море 0:0
Хебър – Лудогорец 0:3
Левски – Берое 1:0
Локо (Пд) - ЦСКА 1948 1:1
Локо (Сф) - Ботев (Пд) 0:4

Днес:
Арда - ЦСКА-София (20,15 часа, Диема спорт)


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.