Last news in Fakti

21 Април, 2024 22:23 1 330 6

ЦСКА-София направи обрат срещу Арда

  • цска-софия-
  • арда-
  • обрат-
  • победа-
  • левски

„Червените“ си осигуриха мач с Левски на старта на плейофите

ЦСКА-София направи обрат срещу Арда - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА-София направи пълен обрат като гост през второто полувреме и победи с 3:2 Арда (Кърджали) в мач от 30-ия кръг на българската футболна efbet Лига. Така "червените" завършиха на второ място в редовния сезон с точка пред Черно море (Варна) и си осигуриха двубой с Левски в първия кръг на плейофите.

ЦСКА-София нанесе първия удар в мача в 12-ата минута, когато капитанът на столичани се възползва от отлично центриране на Тибо Вион и засече топката с глава покрай дузпата. Той вкара за 1:0 в полза на гостите, но Арда отвърна много бързо и го направи два пъти за пълен обрат.

В 19-ата минута Деян Лозев центрира от лявото крило и Чинонсо Офор свали топката с глава пред погледа на Матай, изпращайки я в краката на Борислав Цонев. Халфът стреля моментално от близко разстояние и изравни, а Станислав Иванов покачи на 2:1 в 21-та минута. Чинонсо Офор проби в наказателното поле и стреля, а отбитата от Густаво Бусато топка попадна в нападателя на домакините и той се разписа на празна мрежа.

Матиас Фаетон не успя да се разпише три минути след подновяването на играта, но Тобиас Хайнц го направи в 57-ата минута. Халфът на столичани стреля и ударът му бе отбит, но неговата добавка в близкия ъгъл бе безупречна и ЦСКА-София стигна рано до изравняване на резултата – 2:2.

Столичани стигнаха до пълен обрат в 66-ата минута. Сайней Санянг центрира от лявото крило и топката стигна до далечната греда за Улаус Скаршем, който преодоля за трети път Анатолий Господинов и подпечата победата за ЦСКА-София.

Арда остана на девето място с 39 точки и четири по-малко от Ботев (Пловдив) в надпреварата за плейоф за Лигата на конференциите.

Мачове от 30-ия кръг на efbet Лига
Крумовград – Славия 2:0
Ботев (Вр) – Етър 2:0
Пирин (Бл) - Черно море 0:0
Хебър – Лудогорец 0:3
Левски – Берое 1:0
Локо (Пд) - ЦСКА 1948 1:1
Локо (Сф) - Ботев (Пд) 0:4
Арда - ЦСКА-София 2:3


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варната

    9 6 Отговор
    Този мач мирише ! Прокуратурата трябва да се заеме ! Гонзо , под носа ти си играят тотаджийски мач !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Алигатор

    4 11 Отговор
    Гонзо , с такива мачове ти клатят стола . Микренското джудже е спец в това . Режи до кокал , Гонзо .
  • 4 Фенка

    3 5 Отговор
    хъмммм, обрат, ама с колко бона ?
  • 5 интересно

    2 0 Отговор
    как се издържат отборите като Хебър ,Славия,Локо София ,Пирин ит.н с разходи от няколко мил .годишно
    с продажба на билети или пък рекламни артиколи
    може да е тв права ,сигурно е от прадажба на футболисти как мислите а
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.