Last news in Fakti

23 Април, 2024 18:12 583 1

Арсен Венгер: Шави свърши много добра работа в Барселона, но рано обяви, че напуска

  • арсенал-
  • арсен венгер-
  • шави ернандес-
  • футбол-
  • барселона

Отборът загуби срещу Пари Сен Жермен и Реал Мадрид, но показа, че се подобрява, че се развива като колектив

Бившият дългогодишен мениджър на Арсенал Арсен Венгер, който в момента работи за развитието на футбола във ФИФА, даде мнението си относно треньора на Барселона Шави Ернандес, който в края на януари обяви, че ще напусне отбора след края на сезона, въпреки че има действащ договор.

"Мисля, че Шави свърши много добра работа в Барселона. Той обяви напускането си много рано, според мен. Отборът загуби срещу Пари Сен Жермен и Реал Мадрид, но показа, че се подобрява, че се развива като колектив. И като помислим за възрастта на играчите, си даваме сметка, че те ще стават все по-силни. Точно за това би ми се искало Шави да остане на поста си", казва французинът, цитиран от вестник "Екип".

Известно е, че още в края на месец януари Шави обяви, че ще напусне Барселона в края на сезона. Той направи това след тежката домакинска загуба от Виляреал с 3:5, която остави отбора на 10 точки зад лидера Реал Мадрид. Оттогава няколко пъти президентът на клуба Жоан Лапорта е изявил твърдото си желание той да остане начело на тима и да изпълни договори си, който приключва през 2026 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.