Last news in Fakti

25 Април, 2024 11:59 786 5

Шави се е съгласил да остане в Барселона поради няколко причини

  • шави ернандес-
  • футбол-
  • барселона

Треньорът и президентът на каталунците Жоан Лапорта ще дадат днес съвместна пресконференция от 14:00 часа българско време, на която се очаква да обявят именно това

Шави се е съгласил да остане в Барселона поради няколко причини - 1
Снимка: БГНЕС

По всичко изглежда, че наставникът на Барселона Шави Ернандес ще остане начело на клуба и ще изпълни договора си, който е до 2025 г., съобщава “Мундо Депортиво”. Треньорът и президентът на каталунците Жоан Лапорта ще дадат днес съвместна пресконференция от 14:00 часа българско време, на която се очаква да обявят именно това.

Изданието изброява и причините, поради които Шави е бил убеден да не напуска, както беше обявил след загубата от Виляреал с 3:5 на 27 януари.

На първо място, наставникът се ползва изцяло с доверието и подкрепата на ръководството на Барселона - президента Лапорта, вицепрезидента Рафаел Юсте и спортният директор Деко, както и доверения на Лапорта човек Алехандро Ечевария. Те от самото начало убеждаваха Шави да преосмисли решението си да напусне, като през цялото време поддържаха наставника. Вчерашните срещи на треньора с ръководителите окончателно са го накарали да остане в клуба.

Освен това на Шави е било обещано, че Барселона няма да се разделя с ключови футболисти, а и ще тимът се очаква да бъде подсилен, доколкото, разбира се, позволява финансовото положение в клуба, което не е цветущо. Така клубът не е приел сериозната оферта на Байерн (Мюнхен) за Роналд Араухо през зимата, като се очаква дори уругваецът да продължи договора си.

Шави и Барселона продължават да се надяват да привлекат през лятото Бернардо Силва от Ман Сити, а клубът ще търси и качествен дефанзивен халф, като вече се е обсъждало името на аржентинеца Гуидо Родригес от Бетис, който би излязъл без пари, тъй като договорът му със севилци изтича в края на юни. Споменават се още имената на Йошуа Кимих (Байерн), Мартин Субименди (Реал Сосиедад) и Дани Олмо (РБ Лайпциг).

Още един фактор, при това немаловажен, е и пълната подкрепа за Шави от играчите в отбора. Още от момента на изявлението на наставника, че ще напусне в края на сезона, мнозина от футболистите на Барселона са се опитвали да го накарат да преосмисли решението си. Подкрепата на играчите е бил всъщност и един от главните фактори за решението на наставника да остане, като това си е проличало особено и със силното представяне на младоци като Ламин Ямал, Пау Кубарси и Фермин Лопес.

Не на последно място, в клуба така и не са успели да намерят подходящ наследник на Шави. Доста треньори бяха свързвани с Барселона, като се спекулираше с имената на Ханзи Флик и треньора на Байерн Томас Тухел, както и с наставника на втория отбор на каталунците Рафаел Маркес. Никой от тях обаче не е бил смятан за наистина топ избор, който ще подобри значително представянето на тима. При това положение ръководството на Барса е преценило, че оставането на Шави е най-добрият вариант за клуба.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даун Джендър

    1 0 Отговор
    Да не би причините, поради които Шави е бил убеден да не напуска да са към 20-30 милиона???
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.