Last news in Fakti

29 Април, 2024 16:49 1 256 7

Рами Киуан бе отличен за боксьор №1 на Европейското в Белград

  • рами киуан-
  • бокс-
  • европейско първенство-
  • белград-
  • боксьор

Признанието идва след впечатляващите мачове, които Рами направи

Историческото Европейско първенство за България бе допълнено с още една страхотна новина. След 11-те медала, които боксьорите ни спечелиха, Рами Киуан бе отличен и за най-добър от всички, които се качиха на ринга.

23-годишният ни национал получи купата за Боксьор №1 на Европейското първенство! Признанието идва след впечатляващите мачове, които Рами направи в хода на турнира. Той спечели златния медал при 75-килограмовите, като по пътя си постигна 4 победи. Киуан впечатли всички с волята и характера, които демонстрира на финала срещу руснака Джамбулат Бижамов, обръщайки срещата до 4:3 съдийски гласа.

„Това бе една от трите цели, които съм си поставил – да стана европейски, световен и олимпийски шампион. Първата я изпълних, остават още две. Мачовете ми по принцип протичат доста по-леко, но на този финал трябваше да се преборя със зъби и нокти за победата. Видя се и че лицето ми пострада доста, но важен е крайният резултат. Всички сме доволни и се радвам, че излъчихме европейски шампион и при мъжете. След 8 руски финала и 8 техни победи имах чувството, че няма да ми дадат победата. Даже съм изненадан, че ми дадоха шанс да се боря за нея. След първия рунд бях разочарован, но знаех, че има още какво да покажа и се концентрирах върху това. Радо (Росенов) и Хавиер (Ибаниес) също се постараха много, но не им дадоха шанс преди мен. Затова знаех, че трябва да направя още повече, за да спечеля“, каза след успеха си Киуан.

Припомняме, че Рами има и квота за Игрите в Париж през лятото. Той ще дебютира на Олимпиадата във френската столица в категория до 71 килограма. „Смятам, че съм едно от водещите имена в категория до 71 килограма. Направих сериозна заявка за олимпийското злато. След седмица започваме усилена подготовка за Париж, фокусът вече отива изцяло натам и изчистване на детайлите“, допълни Киуан


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандокан

    4 13 Отговор
    руснака те помля, н езнам тия съдий какво видяха в това костинбродско цигане та го бутнаха така ...

    Коментиран от #4

  • 2 честен ционист

    3 7 Отговор
    Поне като ги натурализирате им слагайте по едно -ов -ев, като на братчедите от Кайтагский край.
  • 3 Груйо

    8 6 Отговор
    Браво на момчето, че прослави България и победи представител на орките!
  • 4 Презвитер Козма

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Сандокан":

    Pycopoба винаги ще предаде своите и поддържа руснаците, това е в кръвта му.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.