Last news in Fakti

10 Февруари, 2014 09:46 1 940 0

5 неща, с които ще запомним откриването на олимпиадата в Сочи

  • сочи-
  • зимни олимпийски игри-
  • откриване-
  • церемония-
  • томас бах

Българската делегация бе представена на фона на карта на Санстефанска България

5 неща, с които ще запомним откриването на олимпиадата в Сочи - 1
Снимка: БТА/ AP

Преди три дни в Сочи бяха открити зимните олимпийски игри. Руснаците го направиха със стил, а церемонията ще остане за дълго в паметта на тези, които са я гледали. Факти.бг ви предлага пет акцента, с които ще бъде запомнена грандиозната церемония:

1. Въпреки съмненията Русия показа, че заслужава доверие

Преди олимпиадата много наблюдатели акцентираха на факта, че Русия не е готова за спортен форум от такъв ранг. Много от съоръженията бяха довършени в последния момент, десетки журналисти се оплакаха от хотелите, в които бяха настанени, бездомни кучета обикаляха навред. Въпреки това Русия се справи по прекрасен начин с откриването на игрите. Освен с пищност и фойерверки, руснаците ни разказаха и за азбуката си, за историята си...

2. Гафът с олимпийските кръгове

В началото на церемонията при изобразяването на петте олимпийски кръга единият не успя да се „отвори” и си остана снежинка. Въпреки конспиративните теории организаторите заявиха, че това е просто техническа неизправност.

3. Речта на Томас Бах

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах впечатли с речта си преди запалването на огъня. За разлика от други „дипломатични” лидери, немецът ясно заяви, че политиката трябва да остане извън спорта и призова световните лидери да не решават проблемите си чрез спортистите. Бах похвали Русия и всичко, което е свършила през последните години, и пожела успех на олимпийците.

4. Германците имат нужда от нов дизайнер

Без съмнение делегацията на Германия се нуждае от нов дизайнер! Германците се появиха на стадиона в Сочи с изключително нетипични и шарени костюми, преплитащи в себе си жълто, червено, зелено и синьо. Дори германските журналисти останаха изненадани.

5. България си върна Македония

Българската делегация бе представена на фона на карта на Санстефанска България от 1878 година. С това организаторите на пищната церемония присъединиха към страната ни територия от днешна Македония, а южната граница вече се къпе в бреговете на Бяло море.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА