Last news in Fakti

11 Март, 2014 09:20 879 0

Обзор на 29-я кръг във Висшата лига на Англия

  • обзор-
  • 29-я кръг-
  • висшата лига

Успехи на Челси и Юнайтед, отложени мачове за Сити и Арсенал

Обзор на 29-я кръг във Висшата лига на Англия - 1
Снимка: БТА/АР

Висшата лига на Англия наближава своя край. 29-я кръг на Премиършип отново бе много динамичен и ни заля със напрежение и футболни емоции. Сред акцентите от кръга попадат убедителните успехи на Юнайтед и Челси, загубата, която дозакотви Фулъм на дъното, както и двата отложени мача на претендентите за титлата - Арсенал и Сити.

Челси-Тотнъм 4:0

Лидерът Челси се наложи Тотнъм с убедителното 4:0 в лондонското дерби, играно на стадион "Стамфорд Бридж". Възпитаниците на Жозе Моуриньо не доминираха над своя съперник през първото полувреме, но нелепа грешка на защитникът на Тотнъм Ян Вертонген промени хода на мача.

В началото на второто полувреме той даде грешен пас назад, който бе пресечен от Самуел Ето'о и камерунецът откри резултата. Само три минути по-късно Ето'о бе фаулиран в наказателното поле и съдията отсъди дузпа и даде червен картон на Йонес Кабул от Тотнъм. Еден Азар вкара дузпата.

В самия край на мача нови две грешки на Тотнъм позволиха на влезлия като резерва Демба Ба да вкара два гола за три минути и да оформи крайния резултат.

УБА-Манчестър Юнайтед 0:3

Тимът на Манчестър Юнайтед също постигна жизнено важна победа - с класическото 3:0 при визитата си на Уест Бромич Албиън насред "Хоутърнс".

Гостите изиграха доста добър мач и стигнаха до успеха с голове на на Джоунс в 34-ата минута, както и на  Руни и Уелбек в 65-ата и 82-ата минути. За първи път от началото на годината Юнайтед вкара три гола в един мач. Освен това отборът е в серия от 3 поредни мача със суха мрежа във Висшата лига, както и втора поредна победа в елита.

След този мач Юнайтед измести Евертън от 6-ото място в класирането с актив от 48 точки. Съдийството обаче бе меко казано колебливо. Джонатан Мос и помощниците му спестиха втори жълт картон на Ван Перси, както и червен картон на Бен Фостър.

Норич-Стоук Сити 1:1

Нападателят на Стоук Сити Джонатън Уолтърс се превърна от герой в грешник за своя тим само в рамките на пет минути при равенството на "грънчарите" 1:1 като гост на Норич на "Кероу Роуд". Той първо изравни резултата от дузпа в 73-ата минута, а пет минути по-късно бе изгонен от терена за груб фаул срещу Александър Тетей. Преди това Брадли Джонсън бе дал аванс на "канарчетата" след центриране на Робърт Снодграс от пряк свободен удар. Равенството остави и двата отбора твърдо в битката за оцеляване, като нито един от съперниците не може да се чувства сигурен за мястото си в елита преди оставащите девет кръга до края на сезона. Стоук Сити е на 12-а позиция с 31 точки, докато Норич остава с две позиции по-надолу и две точки по-малко.

Кристъл Палас-Саутхемптън 0:1

Отборът на Саутхамптън пък стигна до минимален успех с 1:0 при гостуването си на Кристъл Палас и по този начин доближи тима на "орлите" на две точки от зоната на изпадащите. Единственият гол в мача отбеляза един от английските национали на "светците" Джей Родригес в 34-ата минута. Той се възползва от лошо връщане на топката назад от страна на Джейсън Пънчиън към вратаря Хулиан Сперони и го преодоля технично, за да прати топката в опразнената мрежа и да даде аванс на гостите. Момчетата на Маурисио Почетино можеха да отбележат и други голове във вратата на Сперони, като Рики Ламбърт тресна гредата зад стража, а пропуск направи и Адам Лалана. Домакините не се представиха на достатъчно добро ниво, но все пак също има за какво да съжаляват, след като Яник Боласие тества рефлексите на Артур Боруц с плътен удар. С трите точки "светците" дръпнаха още повече пред Уест Хам, за да затвърдят позицията си в горната половина на таблицата, събирайки 42 точки. Кристъл Палас пък продължава да се притеснява за мястото си в елита, след като има 27 точки и е само на две над зоната на изпадащите, където са Кардиф и Уест Бромич с по 25.

Кардиф Сити-Фулъм 3:1

Кардиф удари с 3:1 Фулъм на свой терен в директен сблъсък в битката за оцеляване в Премиър лийг. Стивън Колкър откри резултата в самия край на първата част. Отбраната на Фулъм не изчисти добре центриране от корнер, топката стигна до Крейг Нуун. Той опита ново центриране и след рикошет топката се озова в Колкър, който от два метра нямаше как да пропусне. В 59-ата минута Люис Холтби изравни с първия ги гол за Фулъм. Карагунис центрира от ъглов удар, Хейтинга продължи с глава към германеца - 1:1. Само осем минути след това Колкър отново изведе Кардиф напред, след като засече с глава поредното центриране от корнер. В 71-ата минута Саша Рийтер довърши Фулъм, вкарвайки си нелеп автогол. В края попадение на Сидуел бе отменено правилно заради засада. Фулъм е на дъното с 21 точки, докато Кардиф е 18-и с четири повече.

Срещите на Сити и Арсенал бяха отложени, тъй като и двата тима трябваше да изиграят срещите си за Купата. Тимът на Пелегрини се прости с трофея след като бе отстранен изненадващо от Уигън. Арсенал от своя страна смачка с 4:1 гостуващия Евертън и уверен продължава към 1/2-финалите на надпреварата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА