Last news in Fakti

15 Март, 2014 19:00 716 0

Хиршер спечели Големия кристален глобус

  • хиршер-
  • свиндал-
  • голям кристален глобус

Австриецът с трета световна купа

Хиршер спечели Големия кристален глобус - 1
Снимка: БТА/АР
Марсел Хиршер спечели третата си поредна световна купа по ски-алпийски дисциплини, след като завърши на четвърто място в дисциплината гигантски слалом в Ленцерхайде, Швейцария. Той се нуждаеше от 19 точки, за да победи Аксел Лунд Свиндал в подреждане, но спечели 50 в последния старт за сезона от световната купа в гигантския слалом.
 
С четвъртото си място в Ленцерхайде, Хиршер завърши първия австрийски дубъл от 2002 година насам, след като по-рано тази седмица неговата сънародничка Ана Фенингер спечели купата при жените.
 
Той е и първият мъж с три поредни световни титли от 1983 година насам, когато своята победна серия в  ски-алпийските дисциплини завърши Фил Маре.
 
Крайната победа в съботния гигантски слалом грабна Тед Лигети, който спечели и купата в дисциплината. Американецът завърши с време 2:15.63 минути и с 3 стотни пред французина Алекси Пинтюро, с което се изравни по точки с Хиршер в класирането на дисциплината, но спечели титлата.
 
Трети в гигантския слалом в Ленцерхайде остана германецът Феликс Нойройтер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА