Last news in Fakti

14 Април, 2014 20:47 1 155 0

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - Април 2014

  • барселона-
  • примера дивисион-
  • реал мадрид-
  • атлетико мадрид-
  • обзор-
  • резултати

Барса направи фатална грешна стъпка

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - Април 2014 - 1
Снимка: БТА/АР

През изминалия уикенд се изиграха мачовете от 33-тия кръг на испанската Примера дивисион. Очаквано, Реал Мадрид и Атлетико Мадрид победиха в своите мачове. Голямата изненада дойде от Барселона, след като каталунците отстъпиха с 1:0 на Алмерия. Борбата за титлата продължава. Битката за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири кипи с пълна сила. Нещата в дъново също се завързаха.

Ето и всички мачове: 

Осасуна - Валядолид - 0:0

Осасуна завърши 0:0 като домакин на Валядолид в първи мач от 33-тия кръг на испанската Примера дивисион. Така и двата отбора остават замесени в битката за оцеляване. Това бе четвърти пореден двубой за "червените" без победа на "Ел Садар", като Осасуна записа две равенства и две загуби през това време.

С равенството и двата отбора остават застрашени от изпадане. Валядолид се намира на 17-ата позиция с 32 точки, само една пред Хетафе. Осасуна е 16-и с 34. 

Селта Виго - Реал Сосиедад - 2:2

Селта навакса на два пъти гол пасив и с човек по-малко се добра до 2:2 у дома срещу Реал Сосиедад. Баските не губиха време и поведоха в 8-ата минута. Серхио Каналес опита удар отдалеч, получи се рикошет, който върна топката пак у него и той прати втори силен изстрел по земя, който изненада Йоел за 1:0.

В 37-ата минута Иниго Мартинес подкоси Марио Бремехо в наказателното поле и Селта спечели дузпа. Нолито мушна в долния десен ъгъл за 1:1, въпреки че Клаудио Браво позна ъгъла. Още преди почивката Сосиедад си върна аванс от един гол. Агирече свали топката с глава в наказателното поле и Антоан Гризман с воле вкара красиво с помощта на напречната греда – 2:1.
 
Ортенече остави Селта с 10 души още в началото на втората част, но тимът от Виго намери сили да се добере до точка. Чилийската резерва Фабиан Орелана размина двама в наказателното поле и заложи топката за друга резерва – Санти Мина, който простреля Браво в левия ъгъл за крайното 2:2.
 
Реал Сосиедад има 51 точки на седмо място, докато Селта е на 14-а позиция с 37.

Виляреал - Леванте - 1:0

Виляреал стигна до труден успех у дома над Леванте с минималното 1:0. Успехът на "жълтата подводница" дойде дълбоко в добавеното време на мача. Жереми Пербе донесе 3-те точки за радост на привържениците на "Ел Мадригал". През първата част двата състава не си отбелязаха голове, а така се очертаваше и да завърши двубоя.

В даденото от съдията допълнително време Тригуерос центрира от фаул и най-съобразителен беше Пербе, който с глава матира стража на Леванте - Навас.
 
След успеха Виляреал се намира на 6-ата позиция с 52 точки, а Леванте е 10-ти с 40.

Гранада - Барселона - 1:0

Шампионът Барселона допусна грешна стъпка в битката за титлата, след като днес каталунците се сринаха при визитата си на Гранада. "Лос кулес" допуснаха поражение с 0:1 и се отдалечиха на четири точки зад лидера Атлетико Мадрид, пред който предстои гостуване на Хетафе.

Барса се смъкна на трето място в таблицата. Поражението на Барса идва броени дни след отпадането от Атлетико в Шампионската лига и дни преди финала за Купата на Краля с Реал Мадрид във Валенсия.

Реал Мадрид - Алмерия - 4:0

Реал Мадрид не се затрудни и спечели убедително с 4:0 Алмерия. Столичани не си даваха особено усилия, но въпреки това играха с голяма лекота и можеха да спечелят и с двойно по-голям резултат.

Анхел ди Мария откри в средата на първото полувреме с прецизен диагонален удар. В началото на второто полувреме Гарет Бейл и Иско вкараха два бързи гола след почивката и решиха всичко. Асистенции и за двете попадения направи Карим Бензема.

Към края на мача се разписа и младокът Алваро Мората. Така Реал отново показа, че няма проблеми да играе без Роналдо. Интересното е, че преди седмица белите победиха Сосиедад без Роналдо отново с 4:0

Благодарение на победата тимът на Карло Анчелоти изпревари с една точка вечния съперник Барселона.

Бетис - Севиля - 0:2

Френският нападател Кевин Гамейро вкара два гола, за да помогне на Севиля да спечели злонравото дерби срещу 10 от Бетис с 2:0 като гост и да остане в борбата за последната испанска квота за Шампионската лига. Загубата остави Бетис на последното място, на 10 точки от спасителния бряг.

Бетис беше борбен в началото, но Севиля отбеляза първи, когато Гамейро реализира дузпа след половин час игра, след като Хуан Карлос Перес беше изгонен с директен червен картон за нарушение отзад срещу Карлос Бака.
 
Накрая Гамейро материализира численото преимущество, като отбеляза втори гол в 82-ата минута. Попадението му е 13-то този сезон.  

Валенсия - Елче - 2:1

Съставът на Валенсия постигна първа победа от три мача насам в испанската „Ла Лига”, след като спечели с 2:1 домакинството си срещу Елче. „Прилепите” поведоха в 22-ата минута, когато Пабло Пиати им даде аванс след асистенция на Мигел Алфонсо. Шест минути по-късно обаче гостите изравниха чрез Коро. 

Крайния резултат оформи Дани Парехо в 61-ата минута, а 10 по-късно Суарес не успя да изравни за Елче, пропускайки дузпа. Домакините завършиха мача с човек по-малко, след като Антонио Бараган получи втори жълт картон в добавеното време.
 
Със спечелените три точки те вече имат 44, с 9 повече от Елче, като понастоящем заемат осмата позиция във временното класиране.

Хетафе - Атлетико Мадрид - 0:2

Атлетико Мадрид продължава пътя към първата си титла в Испания от 1996-а година. Столичани постигнаха важна победа при гостуването си на Хетафе с 2:0 и се възползваха от грешката на Барселона.

Хората на Диего Симеоне запазиха преднината си от 3 точки пред Реал Мадрид, докато дистанцията до каталунците се увеличи до 4. Както е извстно в последния кръг те гостуват на „Камп Ноу“, но ако Барса няма шанс за първото място може и да не се напъва особено, тъй като в противен случай може да направи Реал шампион.
 
В 41-ата минута обаче гостите направиха пробива си. Центриране в наказателното поле бе отклонено от Годин с глава, вратарят Кодина бе тръгнал да излиза, но не прецени ситуацията и топката го прехвърли, спирайки в мрежата.

След паузата Куртоа спаси удар на Хуан Родригес, а в 65-ата минута Атлетико спечели дузпа, при която Лафита фаулира Миранда, след което бе изгонен. Диего Коста обаче не успя да преодолее Кодина, който спаси удара му и запази интригата.

Все пак в 85-ата минута нападателят се реваншира, завършвайки с попадение контраатака. При ситуацията обаче той се удари в гредата и получи рана на коляното, заради която бе изнесен на насилка, но първите информации са, че не е пострадал сериозно.  

Еспаньол - Райо Валекано - 2:2

Райо Валекано взе ценна точка след 2:2 при гостуването на Еспаньол. „Пчеличките” обаче могат да съжаляват, че не взеха и победата, защото направиха пълен обрат, но допуснаха късен изравнителен гол. Серхио Гарсия добре изведе Пици отдясно, десетката центрира и след рикошет в крака на защитник Стуани отблизо простреля вратаря на гостите Рубен за 1:0 след само три минути игра.

Две минути преди почивката Буено, подобно на името си, много добре поднесе топката за Яго Фалке около точката за дузпа и последният прецизно прати в горния десен ъгъл за 1:1.
 
В началото на втората част вратарят на домакините Кико Касия излезе много неразчетено при центриране отляво на Начо Мартинес и Хоакин Ларивей го изпревари, за да прехвърли с глава в празната мрежа за 2:1 в полза на Райо Валекано.
 
Над 16 000 на „Корнелия Ел Прат” ликуваха две минути преди края, когато централният защитник Диего Колото спаси точката за Еспаньол с късен изравнителен гол. „Папагалчетата” си остават на 9-о място с 41 точки, докато точката е доста по-важна за Райо Валекано, чийто актив нарасна до 37 точки и „пчеличките” се отдалечиха на 6 точки от изпадащите.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА