Last news in Fakti

28 Април, 2014 19:00 1 120 1

Кличко иска да участва на Олимпиадата в Рио

  • кличко-
  • бокс-
  • олимпиада

Световният шампион по бокс трябва да получи специално разрешение

Кличко иска да участва на Олимпиадата в Рио - 1
Снимка: БТА/АР
Световният шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко не губи надежда, че може да участва на летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 година. 
 
„Печелил съм тази титла. Би било грандиозно да участвам отново 20 години по-късно”, сподели 38-годишният украински боксьор пред „Интерфакс Украйна”. 
 
В Рио де Жанейро за първи път право на участие ще получат и професионални боксьори, но Владимир Кличко няма да може да изпълни някои от основните критерии, за да стартира в олимпийската надпревара. 
 
Международната боксова асоциация (АИБА) постави възрастова граница от 40 години за участие, а Кличко вече ще ги е навършил през лятото на 2016 година. Рожденият ден на украинеца е 25 март и той се нуждае от специално разрешение, за да може да участва на Олимпиадата в Рио де Жанейро. 
 
Освен това Кличко сериозно е превишил бройката на мачовете си на професионалния ринг. На Олимпиадата в Рио де Жанейро през 1996 година ще могат да участват професионални боксьори, които са членове на АИБА и имат максимум 20 професионални мача, а Кличко е вече с 64 срещи на професионалния ринг.
 
„Надявам се, че световната федерация на аматьорите ще ме подкрепи, ако след две години се чувствам добре физически и съм достатъчно мотивиран да участвам”, допълни Кличко. 
 
Кличко е олимпийски шампион в супертежка категория от Атланта 1996 и иска да сложи край на кариерата си с още едно участие на Олимпиада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор