Last news in Fakti

2 Юни, 2014 16:29 1 070 0

Ули Хьонес влезе в затвора

  • хьонес-
  • затвор-
  • присъда-
  • байерн мюнхен

ившият президент на Байерн е длъжен да работи за 11.94 евро на ден

Ули Хьонес влезе в затвора - 1
Снимка: БТА/АР
Доскорошният президент на Байерн Мюнхен Ули Хьонес влезе в затвора "Ландсберг", където трябва да излежи присъдата си от 3 години и половина за укриване на данъци в размер на 28.5 милиона евро.
Хьонес влиза в затвора 81 дни след като чу присъдата си. Както е известно, той реши да не обжалва. При добро поведение има вероятност той да излезе на свобода през есента на 2016 година, пише вестник "Билд".

Затворът се намира на 70 километра от Мюнхен. В него има място за 565 затворници, 30 от които излежават присъди за убийство. Част от затворниците са "съмишленици" на Хьонес по отношение на данъчните измами.

Площта на килиите е между осем и десет квадратни метра. Във всяка една от тях има легло, шкаф, маса, стол, тоалетна и мивка. Хьонес няма право да вземе със себе си мобилен телефон, компютър и лични вещи, с изключение на снимки и брачна халка. Има право да се абонира за три вестника, да бъде посещаван от близки хора два пъти в месеца по два часа. По време на свиждане се допускат максимум по трима души.
Хьонес няма право да получава пари от посетителите си. Той е задължен да работи. На ден ще получава точно по 11.94 евро. Работната седмица се състои от 40 часа. Може да пазарува два пъти месечно.
Два пъти в седмицата се организират шахматни двубои, с обща продължителност 3 часа и половина. Затворът разполага с футболно игрище, на което Хьонес може да спортува. Той няма право да бъде треньор.

Бившият футболен президент ще се радва на кабелна телевизия, на която ще може да гледа любимата си игра, но платеният канал "Скай" (с мачовете на Байерн) не е включен в абонамента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА