Last news in Fakti

5 Юни, 2014 19:50 3 309 0

УЕФА: Следете Симеон Славчев!

  • симеон славчев-
  • уефа-
  • обзор-
  • владислав стоянов-
  • лудогорец-
  • цска

УЕФА определи Владислав Стоянов за играч на сезона в обзорния си материал

УЕФА: Следете Симеон Славчев! - 1
Снимка: БТА

След края на футболните първенства на Стария континент е време за равносметка. Европейската футболна централа УЕФА публикува на официалния си сайт обзорен материал за изминалия сезон в родната „А” група.

Лудогорец за трета поредна година триумфира с титлата, а освен това разградчани спечелиха и Купата на България след победа над Ботев (Пловдив) на финала. УЕФА определи стража на „зелените” Владислав Стоянов за играч на сезона, а младият талант Симеон Славчев за футболиста, който трябва да бъде следен изкъсо.

През миналия месец бе обявен трансфера на българския национал в португалския Спортинг Лисабон, което ще даде възможност на бившия играч на Литекс да се докаже на европейската сцена.

„Академията на Литекс започва да дава плодове. През миналия сезон плеймейкърът Георги Миланов премина в ЦСКА (Москва) и спечели титлата на Русия, а сега бе ред на Славчев. 20-годишният играч вкара 14 гола в 34 мача в българското първенство, завършвайки кампанията с капитанската лента и дебют за националния тим”, описаха от УЕФА представянето на Славчев.

Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов бе определен за футболист на годината: „Безяк, Марселиньо и Дяков направиха впечатление, но Стоянов бе недосегаем. Вратарят бе с основна заслуга за доброто представяне на Лудогорец в Лига Европа”.

От европейската централа обърнаха специално внимание на Лудогорец и представянето им както в българското първенство, така и на международната сцена, на която възпитаниците на Стойчо Стоев достигнаха осминафиналите в Лига Европа, отстранявайки именития италианския Лацио.

Представянето на ЦСКА и второто място в крайното класиране бе определено като „изненада” от УЕФА, имайки предвид трудните времена на „Армията” и ограничените ресурси на ръководството. Не бяха подминати и победите над вечния съперник Левски, който тази година празнува 100-годишен юбилей. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА