Last news in Fakti

10 Юни, 2014 10:05 813 0

Рибери, Фалкао и контузените звезди, пропускащи мондиала

  • мондиал 2014-
  • световно първенство-
  • рибери-
  • фалкао-
  • контузии

Много жертви даде холандският национален отбор

Рибери, Фалкао и контузените звезди, пропускащи мондиала - 1
Снимка: БТА/AP

Целият свят е вперил поглед в Бразилия. Остават два дни до най-големия футболен форум на планетата. В южноамериканската страна сили ще мерят най-добрите отбори на планетата, както и най-добрите футболисти. За съжаление обаче ще има и такива, които ще гледат мондиала по телевизията и няма да получат възможност да покажат какво могат на терена поради контузии.

Едно от големите имена, които ще пропуснат световното, е Радамел Фалкао. Звездата на Монако и Колумбия получи контузия в началото на година и въпреки надеждите, че ще бъде готов за игра до началото на мондиала, 28-годишният голмайстор не успя да се възстанови. През 2013 година „монегаските“ платиха 60 милиона евро на Атлетико (Мадрид) за подписа на Фалкао, към когото бяха отправени надеждите на колумбийците за добре представяне на световното.

Преди дни стана ясно, че Франк Рибери също ще е аут от мондиала. Причина са болки в гърба на французина, който няма да успее да помогне на „петлите“ да се представят подобаващо в Бразилия. Французите, които пред 2006 година играха финал на световното, не успяха да прескочат груповата фаза преди четири години и ще трябва да се реваншират на своите фенове.

Марко Ройс се присъедини към контузените звезди, които ще ни липсват на световното. Острието на Бундестима получи травма по време на контролата на Германия срещу Армения и ще бъде извън терените близо шест седмици.

Един от обичайните фаворити за трофея – Италия, няма да разчита на Рикардо Монтоливо. Халфът на Милан се контузи в контролата срещу Ирландия. Много контузените има в отбора на Холандия. Рафаел ван дер Ваарт, Грегори ван дер Вийл и Кевин Стротман пропускат мондиала, което може да се окаже сериозен удар по амбициите на „лалетата“ да повторят постижението си от преди четири години и да играят финал.

Хърватия, които ще играят срещу домакина Бразилия в мача на откриването, няма да разчитат на една от звездите си Нико Кранчар. 29-годишният полузащитник на Куинс Парк Рейндърс се контузи в плейофа за влизане във Висшата лига срещу Дерби Каунти и ще е аут за световното.

И Португалия не е подмината. Младият Брума получи контузия по време на мач на клубния си отбор Галатасарай в началото на годината. Защитникът на Бенфика Силвио пък счупи крак по време на мач срещу Алкмаар от турнира Лига Европа, пише Goal.com.

В края на май проблемите сполетяха и селекцията на Коста Рика и най-добрият им нападател Алваро Соборио. Той получи фрактура на костица на левия си крак по време на подготовката на отбора за световното първенство. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА