Last news in Fakti

17 Юни, 2014 23:11 792 1

Ново ранно отпадане за Пиронкова

  • тенис-
  • пиронкова-
  • уотсън-
  • ийстбърн

Българката се сбогува рано-рано с Ийстбърн

Ново ранно отпадане за Пиронкова - 1
Снимка: БТА/АР
Цветана Пиронкова отпадна още на старта на турнира в Ийстбърн. Нашето момиче загуби от представителката на домакините Хедър Уотсън с 6:3, 5:7, 2:6. С този мач от първия кръг  Цвети откри сезона на трева. Състезанието е с награден фонд 710 000 долара, а съперничката на българката бе №70 в световната ранглиста. 
 
Всичко започна отлично за българката, която е 37-а в света. При 3:1 пловдивчанката имаше възможност за пробив на два пъти, но го пропусна. Вторият й шанс беше при 5:3, когато поведе с 40:0. Този път Цвети се възползва от аванса при третия си сет бол, и проби сервирането на представителката на домакините, с това спечили и първия сет с 6:3. 

Втората част протече още по-оспорвано. Британката проби нашата тенисистка за 3:3, но пък Пиронкова една не върна веднага пробива. След дълго разиграване все пак Уотсън взе сервирането си и дръпна с 4:3. Последва нови размяна на пробиви и равенство – 5:5. Хедър отново се възползва от груби грешки на българката и дръпна с 6:5. В тежката ситуация Пиронкова не издържа и отстъпи частта – 5:7.

Решителният трети сет започна с пробив на британката, която не изпусна инициативата до края и затвори частта с 6:2, а с това и мача.

Пиронкова и Уотсън се срещнаха за четвърти път при професионалистките, като българката има два успеха. Във втория кръг на турнира британката ще срещне италианката Флавия Пенета или квалификантка.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Klozet Fekalov

    0 0 Отговор
    .....хич я няма ...нашта Цвети.....