Last news in Fakti

6 Февруари, 2015 12:03 4 451 3

Нов вид стомана за автомобилните каросерии

  • стомана-
  • титан-
  • автомобилни каросерии
Университетски учени от Южна Корея разработиха нов вид стомана, която по здравина не отстъпва на титаниевите сплави. По думите на учените въпреки, че новата стомана е толкова високоякостна, тя е в пъти по-евтина от титана.
 
Използването на тази нова сплав е идеално за автомобилните каросерии, защото разработеният корейски материал е едновременно гъвкав, свръхздрав и лек. За да се постигне последното в новата сплав учените добавят алуминий.
 
За да е гъвкав пък се добавя никел, но останалите съставки се пазят в тайна. Учените са уверени, че в съвсем близко бъдеще новата високоякостна стомана ще започне да се използва в серийното автомобилостроене. На този етап остава само да бъде решен въпроса с окисляването на новия материал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Некой

    2 0 Отговор
    Браво.....пак дръпнатите очички са го измислили.

    Коментиран от #2

  • 2 селянин

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Некой":

    Ми те не са дебели и седящи пред телевизора ядящи гмо боклуци.
  • 3 опал

    0 1 Отговор
    Така е. Който не закусва с водка напредва технологично.