Last news in Fakti

15 Юни, 2015 11:13 2 659 3

Настолна лампа със срок на годност 37 години

  • лампа-
  • годност
Синът на основателя на компанията Dyson Джейк представи серия от настолни лампи, които според думите му, могат да издържат 37 години. Разработката на серията CSYS започва още през 2006 година, а първите прототипи бяха показани през 2011-а.
По мнение на специалистите недълговечността на стандартните лампи се дължи на прегряването, като температурата в тях често надхвърля 130 градуса. В лампите Dyson се използват специални тръби, които отвеждат топлината от диодите. Благодарение на тази система температурата не превишава 55 градуса. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Нищо ново. просто радиатор на диодите. това го има отдавна. За габаритите обаче нищо не казват.
  • 2 Миро

    0 0 Отговор
    Те габаритите се виждат спрямо останалите предмети на клипа, въпроса е ще ми трябва ли 37 години да спестявам за една такава :)
  • 3 цената

    0 0 Отговор
    Точно този продукт е вероятно да е на цената на златото ... ;) Но такава технология на охлаждане от доста време е на пазара и съвсем не е на неприемлива цена! Предимно в индустриално осветление се прилага