Last news in Fakti

16 Юли, 2015 15:06 9 734 5

130 км/ч с гуми без въздух

  • hankook-
  • iflex

Корейският производител на автомобилни гуми Hankook обяви, че е ускорил успешно тестов електромобил с "безвъздушните" колела iFlex до скорост 130 км/ч. Гумите с размер 125/80R14 са оценявани по пет параметъра - издръжливост, твърдост, устойчивост, поведение в "змейка" и максимална скорост. Изпитанията показали, че iFlex не отстъпват по нищо на обичайните гуми.

Корейците споделят, че колелата без въздух са изработени от материал, който улеснява рециклирането. Конструкцията на гумата пък позволява да се намали двойно броят на производствените процеси от осем на четири.

От Hankook не уточняват с какъв автомобил са проведени тестовете, нито кога се очертава да започне серийното производство. Гумата iFlex бе представена на автосалона във Франкфурт през 2013 г. Изработена е от синтетичен полиуретанов материал и има монолитна конструкция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Julio

    1 0 Отговор
    А на български междуградски път в северна България тествали ли са ги?

    Коментиран от #2

  • 2 кара Лада

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Julio":

    Руснаците още 60-те години са правили опити с такива гуми и то най вече с цел да се ползват в офроуд режим, но по някаква причина са се отказали. Тестовата машина е била класическата джипка УАЗ. Странното при руснаците е че повечето научни разработки изобщо не стават комерсиални, някак като национален спорт, просто да се изобретяват неща, виждат че става и следващото... вече не е интересно.
    Обаче сега ще ме наплюят защото казах че руснаците можели да мислят и изобретяват. У нас вече доста отдавана не можем да мислим дори...
  • 3 faro

    0 0 Отговор
    Ако цената стане като обикновените гуми ще се наложат със сигурност.
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    Не стават за офроуд защото се пълнят с кал камерите и. Гумата натежава драстично. Ако имат еластичен слой отвън непозволяващ да влиза мръсотия може и да станат.
  • 5 йкк

    0 0 Отговор
    Автора на статията е Касабов!
    Да го питам "змейка" от чий речник го взаимства и какво означава?