Last news in Fakti

11 Август, 2015 13:22 3 554 0

Първият в света 6-инчов AMOLED дисплей с резолюция 4К

  • amoled-
  • дисплей-
Китайският производител на AMOLED дисплеи Everdisplay Optronics, който относително неотдавна работи на това поприще, демонстрира първия в света панел AMOLED с диагонал шест инча и резолюция 4К (3840 х 2160 пиксела). Плътността на пикселите достига впечатляващите 734 ppi.
 
Интересно е още, че по думите на създателите подобни дисплеи ще са предназначени не само за смартфони или за таблети. Основната задача е този нов вид дисплеи да бъдат използвани за устройства с виртуална реалност. От Everdisplay са на мнение, че иновацията ще издигне виртуалната реалност на нови нива.
 
За съжаление обаче, от компанията производител на този етап не разкриват никаква информация, относно това кога продуктът ще се влезе в серийно производство, нито пък каква ще е евентуалната му цена. Това обаче ще стане ясно съвсем скоро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА