Last news in Fakti

2 Юни, 2016 12:28 3 452 2

Белгийци прокараха биропровод

  • de halve maan-
  • бира-
  • биропровод
Белгийци прокараха биропровод - 1

Белгийската пивоварна De Halve Maan има многовековна история, но от известно време се сблъсква с логистични проблеми. Заради невъзможността за разширяване на производството на старото място на фабриката се налага част от мощностите да бъдат изнесени извън пределите на родния Брюж. Тогава обаче възниква друг проблем. За да бъде доставяна пенливата продукция до магазините, камионите трябва да минават по тесните улички на града, предизвиквайки тежки задръствания.

Решението на директора на De Halve Maan Ксавие Ванест е да се построи биропровод - магистрала, по която пивото да се доставя директно на клиентите. Осъществяването на идеята отнема 3 години, през които са получени всички нужни разрешения и са осигурени средства за реализацията на смелия проект. А инвестицията не е никак малка, отбелязва сп. Wired. Едва $335 000 от необходимите $4.5 млн. са набрани чрез система за колективно финансиране.

Освен да се справят с паричния дефицит инженерите трябва да преодолеят и редица други спънки. Много от средновековните здания в Брюж са обявени за паметници на културното наследство на ЮНЕСКО и се налага маршрутът на биропровода да ги заобикаля. Усилията обаче явно са си стрували, тъй като тръбата успешно доставя по 5 000 литра прясно пиво от цеховете до центъра на живописния белгийски град.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 алти балти

    0 0 Отговор
    Язък, че няма и тук такова съоръжение за да се прикачим.
  • 2 Захарчо

    0 0 Отговор
    До него и колбасопровод !