1 291 0

Amazon скоро с въздушни доставки във Великобритания

Ангел Харизанов

Интернет гигантът обяви партньорството си с правителството на острова за търговско въздухоплаване с безпилотни дронове. В много страни законите за използването на дронове са много стриктни, но комерсиалната им употреба скоро ще бъде неминуема част от нашето ежедневие. В Северна Америка например, дроновете могат да бъдат управлявани само на разстояние, на което са обозрими за пилота.

Английският регулатор - Civil Aviation Authority (CAA) ще разреши на Amazon да провеждат свободни тестове в населени и открити площи, като управлението на дрона ще може да става от по-голямо разстояние и един човек ще може да координира полета на повече от един летателен апарат. Една от основните цели разбира се е превенцията от инциденти. С това "отхлабване" на закона, правителството ще подпомогне използването на дронове в транспортните услуги и ще го придвижи все повече до масова употреба.
 
Тим Джонсън от CAA споделя, че по този начин, те ще допуснат иновацията на развиването на технологиите за дронове, като безопасно интегрират безпилотните апарати в авиационната система. Преговорите датират началото си от 2013-та година, но съвсем наскоро са пожънали своя успех. 
 Напиши коментар:


Публикувай