1 407 1

Google пусна аналог на FaceTime

Георги Касабов

Гигантът Google представи ново приложение за видеоразговори, което ще се конкурира с FaceTime на Apple. За разлика от вече утвърдения си съперник Duo работи не само под фирмената операционна система Android, а и под iOS. Профилът е свързан с мобилния номер на абоната и след инсталиране програмата веднага показва кой от контактите вече я ползва.

Особеност на новото приложение е функцията Knock Knock, която позволява събеседникът да бъде видян още преди да е отговорил на повикването. Duo поддържа видео с разделителна способност до 720p и позволява преминаване от мобилни данни към Wi-Fi без прекъсване. Качеството на картината и звука се адаптира автоматично към скоростта на връзката. От Google твърдят, че обменяната информация се криптира.

Един от недостатъците на Duo е, че на този етап програмата не е взаимосвързана с останалите многобройни продукти на Google. За момента съществува само мобилно приложение - десктоп версия ще излезе на по-късен етап. Освен това функционалността е ограничена само до видеоразговор с един потребител. Възможност за обмен на текстови съобщения, снимки емотикони и т.н. все още няма.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Харпун
    Отговор
    1 00:11  18.08.16
    Лъжа е това

Напиши коментар:


Публикувай