3 762 2

Как се създава готварски нож от дамаска стомана

Готварските ножове от дамаска стомана са един от върховете използвани от шефовете по света. Една от главните причини за ексклузивноста им се крие в това, че те се създават ръчно и направата на един нож изисква много отделени часове. Друга пък идва от самата многослойна стомана, но поне тя в днешно време може да бъде открита в готова форма, за разлика от миналото, когато всичките слоеве е трябвало да се създават ръчно от ковача. Процесът по сътворяването трябва да бъде много последователен и дори малки грешки могат да развалят крайния ефект. Освен функционалноста, текстурата на стоманата създава едно великолепно усещане, което ни пренася в миналото. 


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • НТсо
  Отговор
  1 13:13  05.09.16
  Коректната дума е "произвежда", а не "създава". А как се произвежда неготварски нож от дамаска стомана? Да не би технологията да е друга??
 • Динята
  Отговор
  2 13:17  05.09.16
  Моят шеф не ползва нож, а компютър. Може би авторът има предвид готвачите, като пише "шефове"? А ножовете от дамаска стомана са просто красиви, без да са със кой знае какви специални качества за работа в кухня, та да са толкова търсени.

Напиши коментар:


Публикувай