25 128 9

Как се разпределя товар в ремарке?

Радослав Славчев

Много от водачите на моторни превозни средства не са се и замисляли по темата как се разпределя товара в едно ремарке. Оказва се, че общоприетата теза "няма нищо сложно" в случая не важи, особено ако става дума за едрогабаритни товари. Във видеото по-долу е показана важността на правилното разпределение на товарите.

А ето какво може да се случи ако не се съобразите със съветите на специалистите, с центъра на тежестта и със законите на физиката.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кракра
  Отговор
  1 15:53  07.10.16
  Паникьоса се и натисна спирачката, което е най-лошото възможно действие в тази ситуация. Ако беше дал газ да дръпне и да изправи ремаркето, щеше да се отърве. Ама то така на филм лесно се дава акъл...

  Коментиран от #5

 • Луд
  Отговор
  2 18:18  07.10.16
  Като цяло композицията на тоя е "болен здрав носи"
 • Спирачка му е майката
  Отговор
  3 19:36  07.10.16
  Явно не си дърпал ремарке, аман от некомпетентни коментатори
 • Селфи
  Отговор
  4 20:17  07.10.16
  Има една уловка! Ако колата е със задно предаване - тежестта на ремаркето трябва да е в предната част ДА, обаче ако колата е с ПРЕДНО предаване - НЕ Е ВАЛИДНО показаното! Тъкмо обратното!!!

  Коментиран от #6


 • Стан
  Отговор
  5 23:50  07.10.16

  До коментар #1 от "Кракра":

  Който не е теглил двуосна платформа, той не знае. Личи си Даването на газ влошава нещата! Ефекта на махалото се засилва! Никога не го правете! Излизане от резонанс има само в началото, преди да се залюлее прекалено много платформата. Става като почти не се пипа волана и се натиска много плавно спирачка. Водачът от клипа реши, че това е дрифт, и че с яко въртене на обратен волан ще се оправят нещата. Напротив, точно така се обърна.
 • Стан
  Отговор
  6 23:56  07.10.16

  До коментар #4 от "Селфи":

  Още един тотално некомпетентен коментар, който ще подведе страшно много някой зелен, току-що взел Е категория. Имам десетки хиляди на кола с предно+платформа. Никога, ама никога, ама никога ремаркето не се товари с повече товар на задната ос. Гледай клипа над коментарите "Trailer weight distribution" от Youtube. Винаги се товари малко по-голяма част от товара върху предната ос. Просто закачи една двуосна платформа, натовари колкото може по-назад товара и тръгни по една права. Гарантирам ти, че без да има страничен вятър, още при 60-65км/ч. ЧЕ ТИ СЕ СКИНЕ ВРАТО, а може и да се обърнеш ако се засилиш още малко. С кола, с каквото искаш предаване.
 • 555
  Отговор
  7 01:35  08.10.16
  Не я ли хванеш в началото,после си загазил.Единствения вариянг е яко скачане на спирачките и дано спревариш обръщането.ТИРаджийски похват.... Истината е -БАВНИЧКО.
 • незнайко
  Отговор
  8 11:10  09.10.16
  Много ясно се чува говора на втория клип. ЖЕНА Е ВОДАЧА НА АВТОМОБИЛА, който тегли ремаркето.
 • Nazy
  Отговор
  9 12:37  10.10.16
  Точно с натискане на спирачки има шанс тежеста да се пренесе напред и да се успокоят нещата но няма гаранция че ще излезе от свредела...

Напиши коментар:


Публикувай