1 473 0

Rinspeed готви изненади за CES 

Ангел Харизанов

Една швейцарска компания наречена Rinspeed, винаги се старала да ни изненадва с иновациите си. На предходното технологично изложение CES те представиха впечатляващия Etos, който бе създаден на базата на BMW i8. Той притежаваше тотално трансформиран интериор с два дълги дисплея и излизащ волан, а на багажника имаше летище за приземяване на дрон. 

За тази година те са се насочили към автономното управление, което определено е в своя бум. Прототипът им за CES ще носи името Oasis, който тотално е изключил волана от управлението и за него е отговорна мултифункционална колона, от която при нуждо може да се поеме контрол, а предния прозорец ще може да се превръща в VR екран. Основната насоченост в него няма да бъде към шофьора, защото неговите функции ще бъдат иззети от системите и всичко ще работи към пътниците. Този път в бъдеще ще засяга всички световни автопроизводители.

Информацията за сега е бедна, но с наближаването на изложението, което ще се проведе в Лас Вегас, Невада, очакваме повече подробности.
 Напиши коментар:


Публикувай