3 630 7

Ледовете в Арктика за последните 32 години

Ледовете в Арктика за последните 32 години
Радослав Славчев

От разстояние всичко се вижда по-различно. Поредното доказателство за това е едно свръхинтересно видео, публикувано от NASA, което показва животът на земята, заснет от нейната орбита.

По-конкретно се вижда изменението на ледената покривка в полярната шапка Арктика през летните сезони от 1984 до 2016 година. Данните свидетелстват за рекордни снижения в масата на арктическите ледове.

От NASA отбелязват, че за 32 години Арктика се е лишила от 14.52 млн квадратни километра лед. Ако тенденцията се запази, то е напълно възможно до 2030 година ледовете в Арктика да изчезнат напълно. Вижте видеото.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 14:40  08.11.16
  Аз ли не виждам, но ми се струва, че ледът от 1989 год. е същия като от 2013 год.?! Тази евтина пропаганда издиша още повече, защото НЯМА повишение на морското равнище! Но нали Ал Гор е един от инициаторите на тази лъжа, много ясно, че ще си я поддържате!

  Коментиран от #3

 • до гост
  Отговор
  2 14:48  08.11.16
  Много си зле.Зарови си главата в пясъка и си мисли ,че всичко е ок и затопляне няма.

  Коментиран от #4

 • гост
  Отговор
  3 15:27  08.11.16

  До коментар #1 от "Гост":

  По скоро ти не виждаш.. предвид мащаба, има доста по-малки територии и е значително по тънак. Личи си че преди 30тина год леда се е простирал на значително по-големи територии и е бил значително повече (по-дебел).
 • Гост
  Отговор
  4 16:06  08.11.16

  До коментар #2 от "до гост":

  Аз ако съм зле, то ти си пълен кроманьонец вярващ, че светът му е сърдит когато има гръмотевична буря! Затопляне дали има и дали няма, едва ли точно ти можеш да проумееш, щом вярваш на подобни лъжи! Когато човек чете и се образова, започва да мисли, а ти това не го можеш. Иначе просто нямаше да вярваш, че има Глобално затопляне заради човешката дейност, респективно повишението на въглероден двуокис! Просто щеше да знаеш, че съдържанието на дози газ в атмосферата е "апокалиптичните" 0,039%. А ако беше учил и физика в 6-ти клас, щеше да знаеш, че газовете се загряват по един и същ - чрез конвекция. Така, че заравянето на главата в пясъка важи за теб и потвърждава максимата: "Крадеца вика, дръжте крадеца"!!!

  Коментиран от #5

 • Никой
  Отговор
  5 09:23  09.11.16

  До коментар #4 от "Гост":

  Тука такива т*паци се навъдиха, че не е истина. Между "мисля" и "вярвам на конспиративни теории, за да спя по-лесно през нощта" има голяма разлика.
 • TnT
  Отговор
  6 09:19  13.11.16
  Много голяма грешка е да се мисли че няма покачване на морското равнище, ако някой е имал щастието да отиде до Малдивите например, ще разбере че там това вече е факт от много време. Хотелите и къщичките се строят не на морския бряг а директно в морето, не защото хората така искат, а защото бреговата ивица намалява всяка година.
 • колко ли м3 лъжа е
  Отговор
  7 15:48  25.04.18
  добре де щом само в арктика се е стопил лед на 15 мил. м2 и колко ли дъбок, то това са огромно количество куб. метри вода, а тя каде е, щото това прословуто покачване на водата така и не се случва в апокалиптичните прогнози на кой ли не. Да не говорим тогава за останалите милиони кубически метри лед в Гренландия и по света който се е стопил, та каде е водата, щото покачване няма

Напиши коментар:


Публикувай