3 096 1

Samsung купува аудиогиганта Harman за $8 млрд.

Георги Касабов

Samsung Electronics обяви, че ще придобие американския производител на аудио-визуална техника и озвучителни системи за автомобили Harman International Industries, чиято собственост са над 20 известни марки, включително Harman/Kardon, AKG, JBL, Crown Audio, Infinity, Mark Levinson и Revel. Сделката на стойност $8 млрд. ще бъде финализирана през лятото на 2017 г.

По непотвърдена информация след покупката Harman ще стане дъщерно дружество на Samsung, но ще продължи да работи самостоятелно. Корейците смятат да запазят персонала, щабквартирата, търговската мрежа и марките в състава на конгломерата.

Покупката на Harman ще помогне на Samsung да укрепи позициите си в областта на автомобилните озвучителни системи. 65% от продажбите на американската компания се падат именно на такъв тип техника. Освен това корейците ще получат наготово гласовия асистент Viv, който вероятно ще бъде приспособен за използване в транспортни средства.

За Harman работят над 8 000 софтуерни разработчици и инженери. Технологиите, с които разполага компанията, ще позволят на Samsung да повиши конкурентоспособността на своите смартфони, таблети, устройства за виртуална реалност, телевизори и т.н.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гого
    Отговор
    1 18:05  14.11.16
    Samsung се превръщат, може би в най-добрата компания в света! Ако успеят да повишат още мъничко качеството ще са незаменими! И ако вградят Harman-Kardon или JBL в своите телефони ще избият рибата !

Напиши коментар:


Публикувай