6 439 4

Мотоциклет, който не пада

Георги Касабов

Американската компания Thrustcycle представи прототип на балансиращ електрически мотоциклет, който остава в изправено положение дори когато не се движи. GyroCycle е снабден с маховик, чието въртене създава жироскопичен ефект.

Подобен принцип на действие използват двуколесни машини още в края 19 век. Жироскопната система не само връща автоматично мотоциклета във вертикална позиция след завой, а запазва равновесието му даже на място.

Серийната версия на GyroCycle ще се оборудва с литиева батерия с капацитет 8 500 Вт, която ще позволява изминаването на 130 км с едно зареждане. Проектната максимална скорост е 121 км/ч.

От Thrustcycle твърдят, че вече си сътрудничат с производители на различни компоненти, което ще позволи серийното производство да започне още до края на тази година. Жироскопният електроциклет ще струва $20 000.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Колоечдач
  Отговор
  1 12:02  24.11.16
  Такова нещо е много зле в завоите - може да ги вземаш само със скорост на валяк - за идващите отзад все едно си спрял. Опасно е да не те застигне някой "забързан" с дачия сандеро, какво остава за нещо по-истинско.

  Коментиран от #2

 • Ники
  Отговор
  2 14:16  24.11.16

  До коментар #1 от "Колоечдач":

  Нема се накланяш - че караш само направо :) Те за т`ва гумите са плоски.
 • onq s konq
  Отговор
  3 22:55  24.11.16
  Ма много сте умни веее...!И как не ви хрумна идеята че ТОЯ ЖИРОСКОП СЕ ВКЛЮЧВА И ИЗКЛЮЧВА ПО ЖЕЛАНИЕ?!Щял да взема завоите "като с валяк" завалията...
 • незнайко
  Отговор
  4 11:19  26.11.16
  Супир, хипер излишен е този маховик. Увеличава теглото, което не е желателно. Да бяха направили автоматична стойка при покой е по добре.

Напиши коментар:


Публикувай