2 804 9

Пословичната китайска сръчност

Ангел Харизанов

Попаднахме в мрежата на едно видео, което определено ни заинтригува - как китайците се справят с коването на огромни промишлени детайли. За кратко време, те превръщат едно нагорещено до червено кубче стомана в пръстен, който след това да бъде фрезован и превърнат в огромен фланец. Сръчността, точността и координацията, с която се справят всичките членове на екипа би впечатлила всеки, а мотокаристите определено са от друга планета. С все по-напредващата роботизация, такива примери за човешка сръчност ще стават все по-редки.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Мастичка
  Отговор
  1 04:16  27.12.16
  Колко ли получават за тази работа ?
 • Антон
  Отговор
  2 08:00  27.12.16
  Е,гати кординацият.Евала,абсолютни изроди!Все едно си комуникират по телепатичен път.Как нямаше един в буквата Ф само към края един запали цигарка и то бърза.Не им плащат много.Шапка им свалям.Сега се замислям как ли асвалтират пътищата в Китай,може би на ден полагат по 10км.Видеото е съкратено,може би на ден правят не повече от 1-2 фланела.
 • Дядо поп
  Отговор
  3 08:19  27.12.16
  Явно има пазар за тези пръстени,по това можем да съдим каква съсипия имаше у нас,такива пръстени,че и по- големи правеха в Перник с десетки на ден и то със съвременни машини ,но въпреки търсенето те съсипаха производството.
 • Киро
  Отговор
  4 09:43  27.12.16
  Не знам, аз в клипа виждам група дрипави китайци да бачкат в някаква прашна дупка с ръждясали железа и с някакви допотопни "машини" и пещ. Предполагам, че за по 8 долара на ден. И какво качество да се очаква при този начин на производство?? Ако го види някой Ханс инженер, ще се прекръсти 18 пъти (или ще каже алах акбар, че и тях знае ли ги човек вече) И ква роботизация в Китай бре, то там отдавна са роботизирани - роботите им са от плът и кръв, за кво им е да слагат машини? А и тая паплач иначе кво ще прави, ако не бачка?!

  Коментиран от #6, #7

 • очевидец
  Отговор
  5 11:43  27.12.16
  Аз лично съм виждал в Китай как произвеждат плоско стъкло във фабрика, в която НЯМА ТОК! Всичко на ръка. Наистина крайният продукт нито е достатъчно прозрачен, нито е достатъчно прав и доста изкривява, но за него също има пазар. А работниците получаваха по 15 долара на месец и всеки ден ориз за храна на тях и за още двама от семейството. Това беше заплатата и никакви трудови договори или нещо такова. Това беше през 1999 г., но не вярвам да се е променило много. От друга страна пък имат заводи оборудвани с последна дума на техниката, но там продукцията е изключително за износ. Много работна ръка и малко разходи за нея, това гарантира и печалбата.
 • Гад
  Отговор
  6 20:24  27.12.16

  До коментар #4 от "Киро":

  Това са ковани фланци Кире, та качеството им е отлично. Ама ти си твърде заоблен за да го проумееш. Маай си там шльокавицата и не се обаждай за неща дето не вдяваш.
 • гост
  Отговор
  7 22:36  27.12.16

  До коментар #4 от "Киро":

  кире, хората бачкат здраво и се развиват бързо, а такива като теб само търсят кусури, плюят и си бъркат в носа за да си ядат сополите
 • Реалист
  Отговор
  8 23:40  27.12.16
  Много странно как всички се изказват видиш ли ти джагатайците с "допотопна техника" па сите се радваме на "високо тейнологичните ковани бутала и биели....." Па нали Швабите са ги сделали, нема страшно! Прост форумец си Ти!
 • ВЪЗХИТЕН
  Отговор
  9 09:29  01.01.17
  ТЕЗИ СА УНИКАЛНИ ПРОСТО...................

Напиши коментар:


Публикувай