Last news in Fakti

26 Януари, 2017 00:44 2 930 1

Ученик отказа £5 милиона за свой проект

  • ученик-
  • проект-
  • финансиране-
  • 5 милиона-
  • уебсайт

Мохамед Али от Великобритания може да е новият Марк Зукърбърг

16-годишен гений от Великобритания отказа предложението на американска компания да инвестира 5 милиона паунда в негов проект, предаде "Сън".

До момента ученикът от Дюсбъри в графство Йоркшир - Мохамед Али (да, името му е като на легендарния боксьор), е спечелил над 40 000 британски лири, създавайки популярна видеоигра и финансово приложение за фондовата борса.

Следващата идея на тийнейджъра е да пусне в експлоатация интернет портал за сравняване на цени със своя 60-годишен съдружник Крис Торп. Във виртуалното пространство има много подобни, но Али твърди, че неговият ще бъде уникален по рода си и без конкуренция.

"Срещнахме се с инвеститори от САЩ в Лондон, за да обсъдим евентуална инвестиция. Те предложиха над 5 милиона паунда. Отказахме офертата през декември", признава младият гений.

"Основната причина, поради която отказахме предложението е, че технологията и идеята ни вече могат да се оценят на милиони. Само си представете колко ще струва, когато хората започнат да го използват", допълва 16-годишният проектант.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бот

    10 3 Отговор
    най-големите играчи и милиардери в ИТ бизнеса са крадци на интелектиален труд, а не създатели ! Дано не го прецакат и този младеж, макар че шансовете не са в негова полза.