Last news in Fakti

10 Май, 2017 10:41 7 229 2

Каравана или яхта, или пък и двете?

  • sealander-
  • каравана-
  • яхта
Каравана или яхта, или пък и двете? - 1
Подвижен дом на колела или т.нар. каравани са доста разпространени в Западна Европа. Собствениците им най-често ги транспортират до големи водни площи, където почиват и се наслаждават на природата. За пълно удовлетворение обаче е нужна и по-луксозна лодка. Транспортирането на малка яхта и каравана с един автомобил и мисия невъзможна.Каравана или яхта, или пък и двете?

Именно поради тази причина е създадена караваната амфибия Sealander. Тя представлява хибрид между наземно и водно превозно средство, като е снабдена и с електромотор, който отговаря за придвижването и във водата. Sealander е дълга 406 см и е широка 168 см, оборудвана е доста практично и е дело на германския изобретател Даниел Щтрауб. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Carfen

    0 0 Отговор
    Преди може би три години имаше статия в АутоБилд за въпросната амфибия. И там я дърпаше бялото Поло, ако не се лъжа.
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    Хитро решение. Това вече, всеки може да си го направи. Уплътнението на каравана е по лесно, а вече има и всякакви двигатели. Този човек се е сетил първи.