Last news in Fakti

11 Май, 2017 04:00 5 145 15

Tesla отвори поръчките за соларните покриви

Tesla отвори поръчките за соларните покриви - 1

Шумът около соларните решения на Илон Мъск и компания продължава. Само няколко месеца изминаха от представянето на соларните керемиди за покриви от предприемача и вече се приемат поръчките Solar Roof.

Този проект по-скоро е насочен за новопостроените сгради, но замяната на вече наредените покриви също не е нещо немислимо. Керемидите имат няколко варианта на тяхната форма, както и прикрити или видни соларни панели. Здравината им според Мъск е много по-добра от тази на конвенционалните керемиди. Естествено, системата трябва да бъде свързана към акумулаторните батерии Powerwall 2.

Цената на тези соларни керемиди ще бъде около 220 долара за квадратен метър, като съставянето на персоналните проекти ще минава през Project Sunroof - система, която е обвързана с Google Maps и изчислява ъглите на слънчевата светлина на покрива ви и часовете през денонощието, през които ще произвежда ток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    19 4 Отговор
    Нали се разбрахме вече, че не е Елън Мъск, а Илън Мъск
  • 2 разочарован

    7 3 Отговор
    И какво, ако нямам акаунт в Гугъл - няма да работи.
  • 3 Марио Ангелов

    6 11 Отговор
    Балона се надува.
  • 4 Реми

    11 0 Отговор
    1994 година беше, когато имаше идеи за покриви от соларни елементи! Колко бавно се движи света! GSM и ТВ се развиха 10 пъти по-бързо!

    Коментиран от #12

  • 5 Грую

    4 4 Отговор
    Идеите в България се движат от това колко помощи субсидии можеш да получиш за определена дейност. До спасяването на света мисълта на дейците на алъш- вериша в България няма как да достигне, а пък Америка е далеч.
  • 6 оня

    4 2 Отговор
    За скептиците - за Бога братя, не купувайте!
    За гугъл акаунта - нека само проектантта има.
    На мен ми е скъпо, бяха казали, че цената ще е колкото на нов покрив а в България цената е поне 2 пъти по-ниска от 220$

    Коментиран от #11

  • 7 момчилов

    10 2 Отговор
    за нормалните държави с нормални доходи цената е повече от приемлива.за бг,никой не прави сметка защото като пазар сме едно нищо.стокооборота в един европейски град като мюнхен е по голям от този в цяла бг
  • 8 петър

    7 3 Отговор
    в сащ вече правят и първите магистрали със соларни панели,покритието е закалено стъкло.в чили американска компания пусна в действие соларна централа със себестойност на ел енергията 29 долара за мегават
    час,което е по добра цена от марица изток 2

    Коментиран от #9

  • 9 момчилов

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "петър":

    ако към себестойността на нашите тецове добавите вредите от заболяванията от вредните емисии,белодробни,ракови и др заболявания,себестойността ще стане двойно и тройно по висока
  • 10 mediator37

    3 2 Отговор
    Към системата прибавете един главен енергетик на щат и дежурен котарак за борба с мишките, че отиде окабеляването.
  • 11 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "оня":

    А нормалния покрив какви пари ще ти спести , като този за най-много десетина години ще се избие само от произведения ток , да не говорим , че повредите и ремонтите ще са два три пъти по-малко , а трайността поне два пъти повече , на соларния имам предвид . Ако искаш да направим една "кръчмарска" сметка , 60 м2 х 220 д е 13200 долара , плюс 5 кв генератор за когато е нужно (около 2000 долара за хубав) е общо около 15000 долара и забравяш за енергото . Ако не ти е известно в 50% от случаите енергото ще ти поиска повече само за да докара захранване до сградата ти , а ако няма такова на повече от 1000 метра , направо си изгорял ! А след това за "профилактики" , токови удари и удряне в електромера и "наложителни" промени в цените , даже няма смисъл да говорим . А тези 220 долара , най-вероятно до 5-6 години ще станат 120-150 и тогава просто не виждам кой с ума си няма да го предпочете пред керемиди от кал на цената на златото
  • 12 гост

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Реми":

    На " GSM и ТВ " никой не е пречил да се развиват , докато това е началото на смъртта на цялата енергийна мафия , май има една маааалка разлика , а ?

    Коментиран от #13

  • 13 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Точно така, все пак имало хора, които мислят трезво.
  • 14 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Ние чехите не можем да стигнем след 100 години - дори ония да стоят на едно място !!! А пък ще стигаме хамериканците........... По какво, с какво? Светът си се движи нормално - ние не сме тамандан !!
  • 15 Иво

    0 0 Отговор
    В статията не се казва каква е цената и експлоатиционния срок на бетериите Powerwall 2, както и цените за проекта и изграждането на системата. Така че за нас в бг. е още много рано и скъпо.