4 304 2

Задава се първият телефон с холографски екран

Георги Касабов

Калифорнийската компания Red, известна с висококачествената си фотографска техника, показа първия в света смартфон с холографски дисплей. Представа за Hydrogen One дава патентна документация за бъдещия апарат.

Холографският смартфон има крайно необичайна форма и грамаден модул на камерата, което говори за оптика и сензор от най-висок клас. Корпусът на устройството е сглобен с четири шестограмни винта.

В съобщението до медиите от Red обясняват, че браздите на задния капак са "нова високоскоростна шина за пренос на данни", която позволява прикачването на снимачно оборудване към смартфона.

От Red разкриват, че 5.7-инчовият холографски екран на Hydrogen One няма да бъде лентикулярен, но не навлизат в подробности за технологията. Известно е само, че дисплеят ще може да "превключва с лекота между традиционно двуизмерно съдържание и 3D", както и да възпроизвежда допълнителна и смесена реалност.

Апаратът ще разполага с порт USB-C и слот за карта microSD. Според патента към Hydrogen One ще може да се прикачат модули за снимане на видео във формат 6K и 3D.

Първият холографски телефон в света вече може да бъде поръчан с предварителна заявка. Алуминиевият модел струва $1 195, а този с корпус от титан - $1 595. Първите партиди ще бъдат доставени в началото на следващата година.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • бгбгбгбг
    Отговор
    1 14:43  10.07.17
    "Публикувано във факти.бг: Корпусът на устройството е сглобен с четири шестограмни винта."?! Сигурно да не тежат :-) затова по 6 грама са си избрали.. А дали не са пък 'шестогранни'? Я редактора да провери!
  • 2 00:35  11.07.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай