Last news in Fakti

18 Юли, 2017 14:56 3 478 13

Samsung с ново решение след големия провал

  • самсунг-
  • телефони-
  • рециклиране-
  • метали-
  • galaxy note 7s

Компанията предприема мерки за намаляването на високотехнологичните отпадъци

Само преди няколко месеца Samsung, най-големият производител на смартфони в света, имаше огромни проблеми с един от моделите си - Galaxy Note 7s, припомня BBC. Във вторник южнокорейската компания заяви, че смята да рециклира близо157 тона злато, сребро, колбат, мед и други метали от милионите смартфони, които бяха изтеглени от пазара, след като се оказа, че са податливи на запалване. Остава неясно как точно ще бъдат използвани извлечените метали.

Дисплейните модули на телефоните, чиповете с памет, камерите и останалите компоненти също ще бъдат отделени от Galaxy Note 7s, като някои ще се продадат, а други ще се рециклират, стана ясно след изявление на Samsung.

В опитите си за намаляване на отпадъците Samsung започна да продава 400 000 смарфона под името Galaxy Note FE (Fan Edition) в Южна Корея. Новият модел е изработен от неизползваните части, произведени за Galaxy Note 7s.

Проблемите около Galaxy Note 7s струваха на компанията повече от $5 млрд. Авиокомпаниите забраниха на пътниците да носят въпросните смартфони по време на полетите поради опасения за безопасността на околните и милиони смартфони бяха изпратени обратно на Samsung.

Неправителствена екологична организация "Грийнпийс" призова южнокорейския технологичен гигант да продава по-дълготрайни продукти и електроника, по-лесна за ремонт и ъпгрейд, за да се избегнат големите емисии на високотехнологични отпадъци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    4 0 Отговор
    Note 7s??? Не бях чувал за този модел :)

    Добра статия
  • 2 сделано в корея

    10 18 Отговор
    Е ми то на самсунг всичката им продукция е високотехнологични отпадъци. Неправителствена екологична организация "Грийнпийс" призова южнокорейския технологичен гигант да продава по-дълготрайни продукти и електроника.Как да стане това като качеството им е на много ниско ниво.Мисия невъзможна са корейчетата,ами да вземат по скоро да ги затворят да не бълват повече боклуци.

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "сделано в корея":

    А ти какво високо технологично нещо произведе в живота си, г-н Балкански?
    Май си едно смешно хейтърче?

    Коментиран от #7

  • 7 Сделано в корея

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Не съм ги призовал аз да си подобрят качеството, хората от "Грийнпийс" са растревожени за природата защото виждат какви боклуци произвеждат от самсунг, аз самият нямам проблем с тях защото не си купувам нищо от техните продукти, не искам да си създавам главоболие, просто съм човек със вкус и усет към качествените неща а самсунг не са от тази графа. Ако бяха стока "Грийнпийс" нямаше да се обърнат точно към тях.

    Коментиран от #8

  • 8 ГрийнШит

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сделано в корея":

    Ае граЦки ти още ли не си разбрал ,че прехвалената Грийнпийс е нищо повече от една престъпна организация обслужваща чужди интереси !

    Коментиран от #9

  • 9 Сделано в корея

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "ГрийнШит":

    В случая това няма значение, упреците които отправят към корейчетата са действителни, продукцията им е с ниско качество и трябва да си голям късметлия ако си купиш нещо на самсунг да не се счупи след гаранциония период, макар че трудно искарват и до тогава.

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Сделано в корея":

    А ти като не си си купувал нищо от тях, защо се обаждаш какво им е качеството?
    Доста смешен хейтър си!

    Коментиран от #11

  • 11 Сделано в корея

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Самсунг с решение след големия провал. Не съм я написал аз тази статия, няма смърт без причина. Това е същото както при нас в България, комунистите с тяхното кадърно управление ни направиха номер едно отзад напред и все пак един милион балъци продължават да гласуват за тези боклуци, същото е да се надяваш и самсунг да си подобрят качеството.

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Сделано в корея":

    Да ти имам логиката - Samsung са най-големия производител на електроника в света и ги боли за такива малоумни хейтъри като теб!
    Пък да сравняваш фирми като LG и Samsung с комунизма, показва колко ти липсва сивото вещество.
    Даже iPhone ползват компоненти произведени от корейците, а Sony дори в телевизорите си ползват техни матрици, но ти от къде да знаеш, като си неграмотен и заблуден фанатик?

    Коментиран от #13

  • 13 Сделано в корея

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Името на статията сама говори за качеството на тези прехвалени корейски боклуци. Много лошо ако са най големия производител на електроника в което се съмнявам, а Sony отдавна нямат нищо общо с тях защото ги разбраха колко пари струват за да използват техните некачествени продукти. И е смешно да сравняваш Sony с тези производители на прахосмукачки и хладилници.