Last news in Fakti

19 Юли, 2017 15:52 1 905 0

Умна ръкавица превежда от жестомимичен език

  • ръкавица-
  • жестомимичен език
Умна ръкавица превежда от жестомимичен език - 1

Учени от Калифорнийския университет са разработили уникална електронна ръкавица, която умее да преобразува езика на жестовете в текст. Устройството струва само $95 и се очаква да привлече интереса на организации за помощ на глухонеми по цял свят.

Умната ръкавица е снабдена с девет основни и няколко допълнителни сензора, които реагират на движението на костите, дланите и пръстите. Специален алгоритъм преобразува промените в силата на тока в деветбитов код, който обозначава различни символи, а получената поредица се предава към смартфон или таблет през Bluetooth и се трансформира в текст.

Разработката има огромен потенциал, тъй като много от хората с нарушения в слуха не умеят да пишат. Новата технология ще им позволи да общуват по-пълноценно с околния свят и да подобрят живота си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА