1 127 0

Република Китай с централно място в IT сферата

Световният конгрес за информационни технологии - септември в Тайпе

Виолина Цветанова

Световният конгрес по информационни технологии 2017 г., който ще се състои в периода 10-13 септември в Тайпе, ще послужи като платформа за младите предприемачи в страната да обменят опит и добри практики с доказали се световни производители. Това бе съобщено от Министерство на икономиката в Тайван по-рано днес.

Давайки пресконференция, министърът на икономиката Лий Чих-кунг заяви, че събитието ще предложи на все още младите и не толкова опитни предприемачи да се докоснат до световни лидери. Той също така похвали и усилията на правителството да превърне Тайван в център на технологични иновации за цяла Азия.

В съответствие с новата политика на правителството, Лий каза още, че министерството е поканило представители на държавите-членки на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия, като по този начин се очаква са се подобри съвместното сътрудничество в области като киберсигурността, дигиталната инфраструктура и финансовите технологии.

Отчитайки забележките на Лий, Ивон Чу, председател на Индустриалната асоциация в Тайпе, на свой ред подчерта, че Тайван продължава да играе ключова роля в глобалното развитие на информационните технологии.

Според Министерство на икономиката четиридневното събитие ще събере около 2500 професионалисти от повече от 80 страни и територии, които ще вземат участие на редица конференции и семинарни. Общо над 90 бизнес лидери от страната и чужбина ще хвърлят светлина върху някои от най-новите технологични тенденции. Обсъжданията им ще се съсредоточат върху това как тези технологии могат да помогнат за справяне с предизвикателствата на нашето съвремие, включително застаряващите общества, недостига на енергия и замърсяването на околната среда.

България


Напиши коментар:


Публикувай