Last news in Fakti

22 Септември, 2017 04:00 1 623 5

Първата електрическа моторница в света?

Електрификацията започва да обхваща и други сфери освен автомобилите и една от тях са плавателните съдове, а един иска да бъде наречен "първенец" в своя клас - моторницата наречена Hinckley Dasher. Естествено компанията не произвежда всичко сама, а още по-интересното е, откъде идват батериите за това класно морско возило - електрическия кросоувър BMW i3. За да могат батериите да издържат на атмосферните условия, Баварците се събират с компанията Torqeedo, като полученият продукт има и повече капацитет. В случая батериите са две по 40 kWh, които препражат напрежение към два двигателя с мощност от по 80 коня всеки. Пробегът достига до 64 километра при скорост между 29 и 43 км/ч. Дължината на моторницата е 8.6 метра, а визията оставяме на вас, за да ѝ се насладите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 1 Отговор
    Супер
  • 2 ъдсд

    1 0 Отговор
    много малко като за пробег
  • 3 Ихуууууу

    2 0 Отговор
    Излизаш на разходка , свършва батерията и чакаш спасители на 20 км. в морето.
  • 4 бегачка

    1 0 Отговор
    Хаха 60км тея луди ли са - с нормална моторница без проблем се минават няколкостотин морски мили ! И от кога взеха да изписват пробегът на морски плавателен съд забележете в КИЛОМЕТРИ ????? Километър е съхоземна единица за разстояние - за морето е МОРСКА МИЛЯ !
  • 5 GOSHO

    0 0 Отговор
    http://www.frauscherboats.com

    Имат 6 модела електрически премиум моторници! ...отдавна.... :)