2 291 2

Дървени роудстър, катер и мотоциклет

Радослав Славчев

Шведската студия Gray Design представи три интересни концепции, които са обединени под названието Hydra Collection. Последното включва катер на подводни крила Hydrafoil, електрически роудстър Hydra и мотоциклет Hydros. Главната особеност на тези прототипи е, че екстериорните им панели са изработени от дърво.

Hydrafoil


Дължината на катера е 9.5 метра, а самият той е изработен от карбон и кевлар. Задвижва се от електромотор, а в долната си част има специално крило, което се регулира от електроника и може да сменя положението си 32 пъти в секунда. Упправлението на катера става от пулт, снабден с извит 30-инчов дисплей. Круизната скорост на катера е 32 км/ч и с нея той може да измине 72.5 километра с едно зареждане на батериите.

Hydra


Стилният роудстър също е електрически. Той е снабден със силов тракт NEVS, включващ интегрирани в колелата електромотори. Системната мощност на тракта е 450 конски сили, а максималната скорост е 215 км/ч. Не се посочва какво разстояние може да бъде изминато с едно зареждане на акумулаторите на колата.

Hydros


Работата над електрическия мотоциклет все още не е приключила. Към момента прототипа използва електромотор от компанията ZERO motorcycles, но след завършване на разработката ще бъде интегриран нов електрически двигател, който ще е собствена разработка на компанията. Мотоциклетът ще разполага с аудиосистема с интегрирани високоговорители и субуфер.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Димитър
  Отговор
  1 11:48  03.11.17
  Е не на това дърво предницата изобщо не прилича на Мерцедес ГТ
 • ГОСТ
  Отговор
  2 16:40  04.11.17
  малии и аз нарисувах една с такива ц.ци и готвеше даже ама концепция ще си остане

Напиши коментар:


Публикувай