Last news in Fakti

3 Февруари, 2012 20:15 4 744 7

Марс страда от "супер суша"

  • марс-
  • вселена-
  • космос-
  • суша

Няма как да съществува живот на Марс, твърдят учени. Причината е, че Червената планета е прекалено мръсна. В продължение на 600 млн. години там имало „супер суша”.

Проби от повърхността на Марс показват, че почвата там е прекалено суха, за да вирее живот, пише в. „Дейли телеграф”. Те са направени от НАСА през 2008 година, а днес идват резултатите.

Така че ако все пак има някакви живи организми, те виреят доста надолу под повърхността.

Специалистите заключили, че в превишен период, продължил около 5000 години, на Марс наистина е имало вода, но твърде недостатъчна, за да се развият живи видове.

Според учени от Кралския колеж в Лондон, повърхността на Марс се е формирала в много близки атмосферни условия до тази на Луната.

Това оборва представа, че на Червената планетата са се редували топли и студени периоди.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил

    2 0 Отговор
    Това можех и аз да им го кажа ама няма кой да ме попита,щяха да спестят доста пари !
  • 2 гражданин

    1 0 Отговор
    Много добре казано! Да допълня и уточня че това са си пълни лъжи и манипулации.... постоянно промиват мозъци, има живот няма живот, в следващия момент не могат да се справят с измислената криза, която е пълна лъжа и се направи изкуствено от ционистите, но изследват планети, дали имало живот и колко милиона години видиш ли, било нямало живот и подобни ъпсурди! Иначе говорят че не можели да се справят с икономическото положение и също така се организират масови кампании "посади дръвче, спаси света" Да това е идиотската култура която създадоха и промиха мозъците, че чак да вярваме. Срам за българските журналисти, които им разпространяват пропагандите и идиотщините с което си действие заливат медии и всичко. Тая статия е тотална идиотия, както всичко което бълват купените медии.
  • 3 медиатор алфа

    1 0 Отговор
    Костов е виновен.
  • 4 р.м.

    0 0 Отговор
    о боже,тия само наливат пари в некакви си измиселни учени да ни говорят все едно и също само че под различен предтекст...нали иначе няма да ни е интересно......
  • 5 44444

    0 0 Отговор
    Поредната манипулация, подхвърлят ни някакви половинчати информации .... най-вероятно отдавна има бази и хора на Марс ...
  • 6 аха точно тъй

    0 0 Отговор
    ...даже и на Сатурн, разбираш ли...
  • 7 10%

    0 0 Отговор
    спасението е във Венера, след време Венера ще изстине и ще стане годна за живот а "големият ядрен реактор" в центъра на земята ще угасне и магнитните сили ще намалеят, въртенето ще се забави следователно и земното притегляне ще намалее - и чао на атмосферата.
    Ама това е много бавен процес