Last news in Fakti

11 Юли, 2018 10:58 3 507 2

Mini и Great Wall ще работят съвместно

  • mini-
  • great wall-
  • електромобили-
  • китай
Mini и Great Wall ще работят съвместно - 1

Компаниите Mini и Great Wall Motor подписаха договор, според който двете марки ще работят съвместно по производството на електромобили. Продукцията ще се произвежда в Китай, а съвместното предприятие е с равно участие 50:50 между двете фирми.

Предвижда се и построяването на нова, по-голяма производствена площадка в провинцията Цзянсу. Ново сдружение ще произвежда електрически автомобили Mini, които първоначално ще се предлагат само на китайските пазари.

Новото съвместно предприятие ще позволи на Great Wall и на Mini да се намесят по-сериозно в най-големия пазар за електрифицирани автомобили. Ще припомним, че само за първите пет месеца от годината в Поднебесната държава са продадени над 290 000 електромобила и хибрида.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    4 2 Отговор
    Коджа дуварът ще се минимизира?
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Новото предприятие единствено ще помогне на БМВ да изпълни задължителната квота от 12% електромобили от догодина и то даже и това не е сигурно ! А даже и да стане , още следващата 2020 стават на 15 % !!