Last news in Fakti

14 Декември, 2018 10:43 7 004 17

Китайски смартфон с 48MP камера

  • xiaomi-
  • смартфон-
  • камера
Китайски смартфон с 48MP камера - 1

Президентът на Xiaomi Лин Бин сподели една интригуваща снимка преди няколко дни, а именно че неговата компания работи върху смартфон с 48 MP основна камера, който се очаква да бъде пуснат официално през следващия месец. Подозираше се, че това устройство ще е с името Mi 9, но изглежда това няма да е така.

Нова информация от днес твърди, че смартфона ще бъде част от Redmi серията, която се фокусира върху това, устройствата да са на достъпна цена. Нещо повече, това устройство ще бъде и първото Xiaomi с дизайн с дупка в дисплея. Подобно на Huawei Nova 4, Honor View 20 и Samsung Galaxy A8s, отворът ще бъде в горната лява част на екрана.

Китайски смартфон с 48MP камера

Според последна информация устройството няма да е с напълно безрамков дисплей. Как точно ще изглежда дисплея, предстои да разберем. LCD панелът ще бъде доставен от BOE - китайска компания, а телефона се очаква да има три камери на гърба. Една от тези камери очевидно ще бъде с 48 MP сензор. Също така, смартфона ще има и супер широкоъгълен обектив, който да улавя по-широки снимки.

Предполага се, че новият модел Redmi ще бъде първият в серията си, който ще бъде със стъклен гръб. Не е ясно обаче дали той ще се използва за възможно безжично зареждане. Ако това е Redmi, очакваме цените да са много конкурентни, макар че може да се окаже най-скъпият Redmi до сега, предвид неговите спецификации. Говорейки за това, чипсетът на Snapdragon 675 може да бъде използван на новото устройство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Именно

    17 3 Отговор
    Внимавайте със заключенията!
    Това не е 1-вия път когато китайците пускат "~50mp камера"
    Но досега беше софтуерен трик подобен на pixel-shift - тоест правят примерно 4 x 10mp снимки с по един пиксел отместване и после ги мърджват в една 4 пъти по-голяма снимка.
    В определени ситуации ефектът е добър (ако има достатъчно светлина, абсолютно неподвижна сцена/субект, статив! и все пак читав сензор), но за нормално снимане в движение (както повечето хора снимат с тел-а си) дава 40~50mp мазало! ;)

    Коментиран от #11

  • 2 Радо Келата

    3 5 Отговор
    Важното е Радката днес да събере колкото се може повече гледания, другото са подробности.
  • 3 Jack Bauer

    10 10 Отговор
    Nokia имаха такава камера преди 10 години в техните телефони.

    Коментиран от #4

  • 4 Фен на БМВ

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "Jack Bauer":

    И кво, много са напред Нокия със смартфоните, така ли? Въобще защо коментира, като нищо смислено не написа? А до първото мнение, на снимката се вижда, че пише 48 мпх. Нали не вярваш, че ще сложат по-малък сензор? Шиаоми са топ, за цената си е перфектен телефон, особено Редмито от което пиша.

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ппеп

    5 7 Отговор
    Какви са тези телефони Нокия. Продават ли в БГ.
  • 8 Анани Куртев Пурков

    7 17 Отговор

    До коментар #4 от "Фен на БМВ":

    Редмито, от което пишеш, умрялото си бмв и празната си глава нали знаеш къде да си ги сложиш, гумен цървул скъсан! Къде го сложи твоето Редми по-нагоре от Нокия, бе трябва да украсяват градинките за Коледа с хей такива потурковци като тебе!

    Коментиран от #10

  • 9 Джани

    7 1 Отговор
    Моля напишете модел на телефон Нокия под шапката HMD, който да бие редми серия по параметри на същата цена. Всички нови телефони Нокия са буламачи, по-зле от Xiaomi. А нокия каквато беше едно време, нямаше равна.
  • 10 Фен на БМВ

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "Анани Куртев Пурков":

    Сигурно съм ползвал повече Нокиа, отколкото ти Шиаоми. Купи си Нокиа и си трай. Остави нас глупавите да си ползваме телефоните. Явно живееш в някой си твой свят, някоя си друга година назад...
  • 11 дядо Йоцо гледа

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Именно":

    В съвременните устройства, (не само при телефоните) е пълно с измами! Например, Intel пускат процесор, на който пише честота 3,7GHz. Впоследствие се оказва, че процесорът може да работи на тази честота около 30 секунди. След това прегрява и намалява честотата си. С дисплеите, също много лъжат - както с размера, така и с резолюцията. Но, какво да се прави - живеем в такъв стадий на капитализма, при който далаверата и измамата са водещи сили в развитието.
  • 12 Пуйо

    2 0 Отговор
    Бих си взел такъв телефон,доволен съм от Редмито,което имам,а пък това че е китайски е дори плюс-добро качество на относително ниски цени
  • 13 Ники

    0 0 Отговор
    Ползвам tesla смартфон китайски- китайските оргинални телефони са
    с много добра характеристика и цена? 20mp задна камера+20mp предна а дисплея е висок клас А+++tesla мадеин hina
  • 14 Ники

    0 0 Отговор
    8-ядре е teslata 6-инча А+++
  • 15 Ники

    0 0 Отговор
    8-ядре е teslata 6-инча А+++
  • 16 Ники

    0 0 Отговор
    Всички политици са дяволи но ще има расплата рано или късно?
  • 17 Ники

    0 0 Отговор
    Политиците стават по богати а народа по беден?