Last news in Fakti

3 Април, 2012 08:56 2 074 0

Google отваря вратите на Белия дом

  • google-
  • белия дом-
  • обама

Първата дама на САЩ Мишел Обама съобщи, че Google отваря вратите на Белия дом в интернет и ще позволи на потребителите да посещават виртуално всички публични зали, предаде БГНЕС.

Резиденцията на американския президент на Пенсилвания авеню е част от проекта Google Art, който позволява на онлайн посетители да влизат в музеи, галерии и други известни места и да разглеждат така, сякаш са там.

"Белият дом не е просто резиденция на първите семейства или пространство за срещи на световните лидери, той е известен също така като "Домът на народа", място, което трябва да бъде отворено за всички", съобщи Мишел Обама във видео послание.

"Хиляди хора са посещавали тези зали и са разглеждали произведенията на изкуството. Те са изучавали портрети на Вашингтон, Линкълн и Кенеди. Представяли са си историята, която се е случвала тук. И сега можете да направите всичко това, без да напускате дома си", допълни първата дама на САЩ.

 

Google използвал камери от Street View в залите, за да улови кадри в 360 градуса и така да създаде усещането, че можеш да разглеждаш в пълен кръг. Президентът Барак Обама и съпругата му са известни с това, че отварят неочаквано вратите на Белия дом за групи туристи. През последните три години сградата е била посетена от около 2,5 милиона души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА