Last news in Fakti

6 Февруари, 2019 14:11 3 469 2

Ако паролата ви е ненадеждна, Chrome ще ви уведоми

  • google-
  • chrome-
  • парола
Ако паролата ви е ненадеждна, Chrome ще ви уведоми - 1

Google създаде ново разширение на браузъра си Chrome, което проверява надеждността на паролата, която въвеждате. За да оптимизират предотвратяването на разбити акаунти от компанията използват база данни от четири милиарда акаунта, станали жертва на хакерски атаки.

Ако паролата ви е ненадеждна, Chrome ще ви уведоми

Новата услуга се нарича Password Checkup и ще се при въвеждане на потребителското ви име и паролата в някой сайт. Ако системата прецени, на екрана ще се появи червен прозорец с препоръка за незабавна смяна на паролата. От Google заявиха, че паролите се проверяват анонимно, а целият процес на проверка се извършва шифровано.

Ако паролата ви е ненадеждна, Chrome ще ви уведоми


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грешен код от картинката

    15 0 Отговор
    Внимавайте с тия бастуни от Google!
    Два пъти в рамките на една седмица, говорейки по телефона, споменавам име на онлайн магазин и в рамките на 5 минути от края на разговора - получавам рекламно съобщение от същия магазин в пощата си!
  • 2 Смотаняци 33

    3 0 Отговор
    Хахаха значи логично е да ми я знае за да ме уведоми хахах айде на GDPR е на това му викам самопрецакване.